Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE rapport Week 44:

"Duitse komkommerprijzen zijn hier en daar aanzienlijk gestegen"

Nederlandse, Belgische en Duitse komkommers verloren aan belang in de markt. Hier en daar waren ze al van de markt gehaald. Spaanse import vulde het gat in het aanbod, maar kon het niet volledig dichten, aldus de BLE. De prijzen schoven daarom omhoog, in sommige gevallen aanzienlijk. In Frankfurt stegen ze zeer sterk voor Spaans product en ook München meldde prijsstijgingen tot 100% in de loop van de week. In sommige gevallen stegen de prijzen meerdere keren per dag. In Hamburg reageerden handelaren op de toegenomen vraag; ze plaatsten simpelweg minder bestellingen, omdat kopers terughoudend waren vanwege de hoge prijzen.

Stijgende prijzen werden ook waargenomen voor minikomkommers uit Spanje, Duitsland en Nederland, hoewel lang niet in dezelfde mate als voor gewone komkommers.

Appelen
Binnenlandse appelen bleven dominant, met name Elstar, Jonagold en Wellant, gevolgd door Braeburn en Tenroy. In Berlijn zag men meer clubrassen. Braeburn arriveerde daar ook in grotere aantallen, die snel konden worden ondergebracht voor €0,75 per kg. Italië stuurde voornamelijk Golden Delicious en Granny Smith.

Peren
Er was niets fundamenteels veranderd in het assortiment: Santa Maria uit Turkije en Italië en de Italiaanse Abate Fetel en Williams Christ bleven domineren. Duitse en Nederlandse Xenia en Conference speelden een grotere rol, terwijl Belgische Conference en Duitse Alexander Lucas een kleinere rol speelden.

Bananen
Het aanbod was voldoende aangepast aan de verkoopmogelijkheden. Deze waren in sommige gevallen beperkt vanwege feestdagen of schoolvakanties. De prijzen bleven in de meeste gevallen constant, met alleen in München een lichte prijsstijging voor het eerste merk.

Tomaten
Nederlandse en Belgische leveringen bleven domineren. Turkije deed vooral mee met ronde tomaten en trostomaten, Italië met cherrytomaten. Leveringen uit Marokko waren aanzienlijk toegenomen en de eerste cherrytomaten kwamen aan. Omdat deze goedkoper waren dan de rest, konden ze over het algemeen snel worden verkocht.

Bron: BLE

Publicatiedatum: