Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse zoete aardappel wint terrein

Een toename van de bestellingen, eerlijke prijzen voor de hele supply chain en nieuwsgierige consumenten: zoete aardappel doet het goed in Italië. Sipo, een bedrijf uit Romagna, gelooft in dit product en biedt het in diverse kleuren aan: geel, wit en rood.

"Na een eerste testjaar hebben we zoete aardappel al twee jaar permanent in het assortiment", zegt Massimiliano Ceccarini van Sipo. "De vraag groeit en kan nog toenemen als we de kennis over dit product nog kunnen vergroten. Toch zijn we tevreden, want dagelijks leveren we nu product aan de retail."

Sipo heeft volop ingezet op zoete aardappel van Italiaanse origine. "Onze zoete aardappelen worden geteeld in Veneto, rond Treviso. De oogst begint eind september en loopt door tot februari. We hebben ons op het Italiaanse product gericht, juist omdat we de consument een goed alternatief willen bieden. Al te vaak zie je zoete aardappelen uit het buitenland in het schap, vaak uit Egypte, terwijl we ook hier teelt hebben en een volledig gecontroleerde leveringsketen."

Sipo biedt twee soorten verpakkingen aan: kleinere kalibers in trays van 650 gram en grotere maten in kartons. Het product wordt geborsteld, maar niet gewassen.

"In deze periode liggen de prijzen voor het losse product rond de € 1,50-1,70 per kilo. De prijzen zijn redelijk stabiel en fluctueren niet. In de keuken kan zoete aardappel min of meer als een normale aardappel gebruikt worden, ook al is de smaak anders. Jongeren consumeren het bijna als tussendoortje, vergezeld van sauzen als mayonaise en ketchup", besluit Ceccarini.

Voor meer informatie:
Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: +39 (0)541 339711
[email protected]
www.sipo.it


Riccardo Giacomini
Tel: +44 794.9425912 (VK)
[email protected]
www.sipolondon.uk

Gerelateerde artikelen → Zie meer