Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streekproducten in de kijker bij Kookslag 2023

Zes chef-koks zijn geselecteerd als ambassadeur van Streekproduct.be voor de Kookslag-jamsessie op maandag 23 oktober 2023. Ze gaan daarin o.a. aan de slag met een mystery bag met 2 erkende Vlaamse streekproducten. Dit initiatief van Steunpunt Streekproducten VLAM in samenwerking met Euro-Toques België demonstreert hoe eetbaar erfgoed inspiratie kan geven in onze hedendaagse keuken. Kookslag vindt plaats bij Siemens Kitchen Experience Center in Tour & Taxis Brussel.

Het Siemens Kitchen Experience Center in Tour & Taxis Brussel is op maandag 23 oktober het kooktheater van Kookslag, een nieuw initiatief van Steunpunt Streekproducten VLAM in samenwerking met Euro-Toques België. Daarin spelen Belgische chef-koks en Vlaamse traditionele streekproducten een hoofdrol.

In drie sessies zullen telkens twee chefs naast elkaar jammen met een mysterybag met 2 traditionele Vlaamse streekproducten als opgelegde ingrediënten. Daarnaast kunnen ze vrij kiezen uit de pop-up winkel met een 25-tal Vlaamse streekproducten aangevuld met andere ingrediënten. In een half uur tijd gaan ze helemaal los en presenteren ze een eigen creatie.

Dit zijn de jammers:

  • Sam Wils, Vers Namur in Blanden
  • Max Abts, MAKS. in Bierbeek
  • An Nelissen, ’t Pure genot in Dilsen
  • Wouter Keersmaekers, De Schone van Boskoop in Boechout
  • Pieter Vyvey, Bistro ‘t Verschil in Gits
  • Mathis Lambert, Nou in Tournai

De jamsessies starten achtereenvolgens om 8.30 uur, 10.20 uur en 12.10 uur.

Lieven Demeestere en Manon Schenk, beiden lid van Euro-Toques België, begeleiden de brainstorm aan de start van elke sessie en zijn peter en meter van de actie. Ze maken ook deel uit van het proefpanel, dat de gerechten zal becommentariëren.

Elke jammer/ambassadeur van Streekproduct.be wordt na afloop (omstreeks 13.45 uur) beloond met een diploma en een eetbare trofee. Hij of zij krijgt ook een cheque ter waarde van 250 euro om te besteden bij streekproduct.be-licentiehouders.

Kookslag is vrij toegankelijk voor streekproductproducenten, chefs en de pers. Er zijn doorlopend hapjes voorzien en er wordt afgesloten met een zoet streekbuffet.

Praktische info:

  • Datum: maandag 23 oktober 2023
  • Timing: doorlopend van 8 tot 15 uur
  • Plaats: Tour&Taxis, Gare Maritime, Siemens Kitchen Experience Center
  • Parking: Er is een ruime betalende parking en openbaar vervoer in de buurt

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
[email protected]
www.vlam.be

Publicatiedatum: