VLAM op exportmissie naar Vietnam

"Vietnamezen bereid om mooie prijzen te betalen voor geïmporteerd kwaliteitsfruit"

VLAM zet volop in op de promotie van onze voedingsproducten tijdens de missie onder leiding van minister-president Jambon in Vietnam. Tijdens de handelsmissie naar Vietnam van afgelopen week (10 - 16 september), werden de Vlaamse exporterende bedrijven door een 40-tal bedrijfsleiders en exportmanagers vertegenwoordigd in Hanoi en Ho Chi Minh City.


Vertegenwoordigers van Kipco Damaco, Bens, Debra Meat, BelOrta, Bel’Export en VLAM


De Vietnamese economie doet het goed en is sterk uit de coronapandemie gekomen. Met 100 miljoen inwoners is het een grote markt met veel potentiële consumenten. De vraag naar meer exotische producten stijgt samen met het welvaartspeil van veel Vietnamezen. Hier kunnen we met onze Vlaamse kwaliteitsproducten binnen de agrovoeding op inspelen.

De Belgische export van vers fruit richting Vietnam concentreert zich, net zoals de EU-export trouwens, vnl. rond appelen en peren.

Voor België komt de export van appelen naar Vietnam eerder traag op gang met beperkte volumes. Maar een aantal Europese spelers, met Frankrijk, Polen en Nederland op kop, doen het een stuk beter en globaal exporteerde de EU in 2022 10.000 ton appelen naar Vietnam.

Het volume peren richting Vietnam is dan wel veel kleiner (115 ton) maar hier is België (97 ton) wel veruit de belangrijkste leverancier met een aandeel van 85% in 2022. Frankrijk en Nederland exporteren ook beperkte volumes peren richting Vietnam.

Groente- en fruitveiling BelOrta en exporteur van hardfruit, Bel’Export, namen deel aan deze missie. Ze zagen dat er vraag was voor onze appels. Vietnamezen zijn bereid om mooie prijzen te betalen voor geïmporteerd kwaliteitsfruit.

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
liliane.driesen@vlam.be
www.vlam.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.