Lidl draait 88 mln verlies

Lidl Noord-Ierland steekt recordbedrag van € 528 mln in lokale agrofoodsector
Lidl Noord-Ierland heeft vorig jaar (boekjaar 22/23 eindigend in februari) een recordbedrag van € 528 mln aan producten ingekocht bij de lokale agrofoodsector, volgens het jaarlijkse Supplier Impact Report. Dit is een stijging van meer dan 30% ten opzichte van € 403 mln in boekjaar 21/22.
Bron: corporate.lidl-ni.co.uk

Amazon beïnvloedt offline retail in Duitsland
Amazon heeft een enorme invloed op de retailuitgaven in Duitsland, zowel online als offline. Meer dan een derde van alle aankopen in fysieke winkels wordt voorafgegaan door een zoektocht naar informatie op Amazon. Dit meldt ECC Köln, een dochteronderneming van het gerenommeerde IFH Köln (Institut für Handelsforschung), in zijn periodieke Trend Check Handel.
Bron: ecommercenews.eu

Discounter Lidl GB ontspannen over verlies en focust op kansen
De Britse tak van de Duitse discount supermarktketen Lidl heeft een jaarverlies van
€ 88 mln terzijde geschoven door te stellen dat het bedrijf zich volledig richt op de kansen op de lange termijn. Lidl GB, opgericht in 1994, verklaarde dat het de "volledige steun" heeft van de Duitse moedermaatschappij, de Schwarz Group, om nog honderden winkels te openen.
Bron: reuters.com

Windsor Framework: Waarschuwing voor minder voedselopties in supermarkten in Noord-Ierland
Het aanbod van voedingsmiddelen in Noord-Ierse supermarkten zou wel eens kleiner kunnen worden, zo heeft een handelsorganisatie gewaarschuwd. Het British Retail Consortium (BRC) zei dat operationele problemen met het Windsor Framework moeten worden opgelost. Andrew Opie, directeur voeding van het BRC, gaf een verklaring voor het House of Lords. Hij zei dat de problemen "vrij snel moeten worden opgelost, anders zouden we een impact zien in termen van de keuze die consumenten in Noord-Ierland hebben."
Bron: bbc.co.uk

Zwitserse regering stimuleert verminderde vleesconsumptie in klimaatbeleid
De Zwitserse regering heeft een nieuwe klimaatstrategie voor tuinbouw en voeding gepresenteerd, waarin de voordelen van het verminderen van de vleesconsumptie in het land worden uiteengezet. De strategie stelt dat een dieet rijk aan plantaardige voedingsmiddelen en met minder vlees "voordelen biedt voor zowel de gezondheid als het milieu". Er wordt ook opgemerkt dat, in vergelijking met de officiële voedingsrichtlijnen, de vleesconsumptie in het land te hoog is, terwijl de consumptie van zuivelproducten, peulvruchten, groenten en fruit te laag is.
Bron: plantbasednews.org

VK: Waitrose & Partners boekt 4% omzetgroei in eerste helft
De Britse retailer Waitrose & Partners heeft een omzetgroei van 4% j-o-j gemeld tot € 4,3 mld in de eerste helft van het boekjaar. De supermarktketen zag het bedrijfsresultaat verbeteren tot € 586,8 mln van € 502,2 mln in dezelfde periode vorig jaar.
Bron : esmmagazine.com

Magnit rondt inkoop van geblokkeerde aandelen van € 475 mln volledig af
Retailer Magnit zei dat het een deal om geblokkeerde aandelen van westerse investeerders terug te kopen met 50% korting volledig had afgerond door aandelen te kopen die via Euroclear werden aangehouden.
Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.