Italië grootste importeur Turkse hazelnoten

Volgens sommigen geven veel landen die handel drijven in Europa, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië, de voorkeur aan de Turkse markt als bron voor tuinbouwproducten. Dit biedt Europese landen verschillende voordelen, waaronder kwaliteitsproducten en de tijd- en kostenbesparingen die de ideale geografische ligging biedt.

Boris Volfman, oprichter van Royal Innovative: "Als agrarisch land is Turkije altijd een voorkeursland geweest dankzij de voordelen die het biedt met zijn geografische ligging en langdurige sociaal-culturele banden met de Europese markt. Met de acht jaar ervaring van Royal Innovative hebben we een zakelijk netwerk geïntroduceerd waarbij de behoeften van de Europeanen worden vervuld door de producenten in Turkije en wij een faciliterende rol spelen bij import- en exportactiviteiten."

Italië is de grootste afnemer van Turkse hazelnoten
In een reactie op de Turkse hazelnootexport naar Europese landen, dat de eerste plaats inneemt in de wereldproductie van hazelnoten, zei Boris Volfman: "De belangrijkste afnemer van Turkse hazelnoten is Italië, waar wereldberoemde merken in de chocolade-industrie gevestigd zijn."

Turkije exporteerde voor 511 miljoen dollar aan hazelnoten wereldwijd in de periode januari-juli 2023. Italië was goed voor 124 miljoen dollar, Duitsland voor 102 miljoen dollar en Frankrijk had een aandeel van 53 miljoen dollar in deze export.

Bron: columnist24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.