Oldenburger Gastro-Großhandel Marina

"Onze klanten uit de horeca zijn bijzonder strijdlustig"

De pandemie heeft diepe sporen nagelaten in de Duitse cateringindustrie en de naweeën zijn nog steeds voelbaar. "Vooral de onzekerheid aan het begin van de pandemie was voor ons een grote uitdaging. Toch hebben we die het hoofd kunnen bieden, niet in de laatste plaats omdat onze horecaklanten zich altijd bijzonder strijdlustig hebben getoond. Binnen onze klantenkring hebben zich tot nu toe ook nauwelijks faillissementen voorgedaan", zegt Ekrem Kusu, horecagroothandelaar en directeur van Marina Lebensmittel, gevestigd aan de Oldenburgse groothandelsmarkt.

Ekrem Kusu (l) en zijn magazijnchef.

De aanhoudende onzekerheid in de samenleving heeft een navenant effect op het consumentengedrag, vervolgt de horecaleverancier. "De consument toont meer terughoudendheid, vooral in de out-of-home markt. Tijden veranderen en we moeten ons aanpassen aan de omstandigheden," zegt Kusu, een van de vier leveranciers op de lokale handelslocatie. Marina Lebensmittel levert voornamelijk aan restauranthouders in een straal van 100 km en heeft een volledig assortiment dat bestaat uit verse producten zoals groenten en fruit en MoPro-artikelen, maar ook droge producten en een grote verscheidenheid aan verpakkingsmaterialen en andere accessoires.

Spaanse uien

Tekorten en prijsstijgingen
De klassieke horecagroenten, of het nu gaat om komkommers, sla, wortelen of uien, behoren tot de favorieten, het hele jaar door. Kusu: "Door de weersextremen waren er in het huidige seizoen meer knelpunten en prijsstijgingen in de groentesector. Vooral in het geval van sla was het vanaf het begin bijzonder krap. Voor bepaalde slasoorten zijn de prijzen ongeveer verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dit treft niet alleen Duitse producten, maar ook Spaanse en Nederlandse, zodat we momenteel geen alternatieve aanvoerbron hebben. Desondanks is de situatie de afgelopen weken licht gestabiliseerd, vooral wat betreft de verkoopvolumes."

Het bedrijf is opgericht in 2006 en is gevestigd op de groothandelsmarkt in Oldenburg.

De extreme schommelingen en uitdagende marktomstandigheden zijn niet alleen kenmerkend voor de sla, maar ook voor andere segmenten van de groentehandel. "Er is een vergelijkbare situatie in het tomatensegment, waar we dit seizoen te maken hebben met extreme prijsschommelingen. Er zijn zelfs leveranciers die al tomaten hebben bijbesteld in Turkije, wat anders een zeldzaamheid is in deze tijd van het jaar," besluit Kusu.

Voor meer informatie:
Ekrem Kusu
Marina Lebensmittel GmbH
Groß- und Einzelhandel
Großmarkt Oldenburg
Tel.: +49 (0)441 960 27 45 0
e.kusu@marina-gmbh.com
www.marina-gmbh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.