Juan José Bas van Naranjasyfrutas.com (Spanje)

"Handel zal extra telers nodig hebben om citrusvoorraad veilig te stellen"

De belangstelling voor het nieuwe Spaanse citrusseizoen neemt toe, zo blijkt uit de toename van de activiteit op Naranjasyfrutas.com, het belangrijkste houtverkoopportaal in Spanje.

"Vergeleken met vorig jaar is de zoektocht naar mandarijnenoogsten tot nu toe met 40% toegenomen en die naar sinaasappeloogsten met 62%. En de handel is vervroegd op zoek gegaan naar product op het hout, namelijk vanaf begin juni", vertelt Juan José Bas, manager van het platform.

"Het aantal telers dat hun oogsten op Naranjasyfrutas.com registreert neemt elk jaar toe, maar de toename van handelsbedrijven die oogsten willen opkopen is nog groter. En dat heeft te maken met de lagere opbrengst die dit seizoen in alle Spaanse teeltgebieden wordt verwacht. Daarom weten we dat de handel dit jaar een extra aantal telers nodig zal hebben om hun voorraad veilig te stellen, en ons platform is de ideale plek om die leveranciers snel en gemakkelijk te vinden."

"Voor telers die hun oogsten gratis op ons platform registreren, vertaalt dit zich in grotere kansen op succes bij de verkoop van hun fruit. Want hoe meer aanbiedingen een teler krijgt, hoe meer kansen hij heeft om een betere prijs te krijgen."

"Iedereen hoopt nu dat deze trend zich voortzet, zodat de prijzen de verwachte opbrengstdaling op zijn minst gedeeltelijk kunnen compenseren", vertelt Juan José. "Gezien de interesse van de handel hebben we dit jaar de lijsten met beschikbare oogsten vroeger verzonden. Twee maanden vóór de oogstdatum sturen we naar de bedrijven die erom vragen een lijst van de oogsten die al op Naranjasyfrutas.com zijn geregistreerd. Dat gebeurt per ras en met de contactgegevens van de telers."

Welke rassen worden het meest gezocht door de handel?
Van 1 juni 2023 tot 12 september 2023 waren de door de handel meest gezochte rassen op Naranjasyfrutas.com:

"We hebben de lijsten van al deze rassen al opgestuurd naar de geïnteresseerde bedrijven, en ook van Okitsu", zegt Juan José. "En binnenkort zullen we de lijsten van nog meer rassen sturen naar de bedrijven, die zich gratis kunnen registreren."

Opvallend is de interesse in oogsten van Rojo Brillante kaki’s. Dit fruit bezet de vierde plaats, vóór enkele mandarijnen- en clementinerassen. En sinds juni is er al gezocht naar aankoopmogelijkheden op het hout van Hass-avocado, terwijl het seizoen pas in november/december begint. Net als citrus wordt avocado hard getroffen door de droogte. Alles wijst erop dat er druk zal zijn op de beschikbare hoeveelheden. "De zoektocht naar Hass is al maanden aan de gang, maar vorig jaar zagen we ook de interesse van de handel in het Lamb Hass ras."

"Tenslotte zien we ook een toename van de vraag naar clementines met blad. Het blad is het natuurlijke bewijs van versheid van recent geoogst fruit. De consument erkent steeds meer de waarde van het blad bij citrus, want het garandeert dat het fruit niet is onderworpen aan een extern rijpingsproces en geen na-oogstbehandeling heeft ondergaan. De handel, vooral in Europa, waardeert dit product dat je bijna uitsluitend in Spanje vindt."

Hoe gebruik maken van Naranjasyfrutas.com?
"Telers die geïnteresseerd zijn in het aankondigen van hun oogst hoeven alleen maar naar www.naranjasyfrutas.com te gaan en op het tabblad ‘Oogst gratis publiceren’ te klikken. Bedrijven die op zoek zijn naar beschikbare oogsten hoeven slechts het ras te selecteren. Of ze kunnen elke maandag de meest recente aankondigingen ontvangen door op het tabblad 'Registrarme como comerciante' ('Registreer als handelaar') te klikken en de rassen te selecteren waarover ze informatie wensen te ontvangen."

Voor meer informatie:
Naranjasyfrutas.com
Juan José Bas
Tel: + 34 620 81 91 64 (Spanje)
jbas@naranjasyfrutas.com
www.naranjasyfrutas.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.