Mexico verwacht exportrecord avocado's

Apeam, de Mexicaanse vereniging van telers en exporteurs van avocado, is bezig een recordexport naar de Verenigde Staten aan het neerzetten in 2023. "We verwachten dit jaar een nieuw record te vestigen in de export naar de VS. De vraag op de internationale markt is toegenomen in vergelijking met 2022", zegt Álvaro Luque, voorzitter en CEO van Avocados From Mexico (AFM).

Apeam is de enige Mexicaanse partner van de Amerikaanse dieren- en plantengezondheidsdienst (USDA-APHIS) wat betreft de export van avocado. Het is ook verantwoordelijk voor het promoten van avocado in andere landen onder het merk Avocados From Mexico. Momenteel bestaat de vereniging uit bijna 35.000 telers en 84 verpakkers.

"Gezien de constante groei van de vraag naar avocado's is het absoluut noodzakelijk om de effecten van de teelt op het milieu tegen te gaan. Apeam promoot duurzame projecten om de milieueffecten van de teelt te verzachten. Via haar bosbeschermingsprogramma zijn in 2022/2023 ruim 560.000 bomen gedoneerd voor aanplant in Michoacán, met in totaal al 3,4 miljoen planten sinds het begin van het project. Er worden vooral dennen aangeplant, zoals Pinus devoniana Lindley michoacana, Pinus pseudostrobus Lindley en Pinus greggi engelm, om er maar een paar te noemen."

"Apeam heeft zich ook als avocadovereniging aangesloten bij het Mexicaanse Netwerk van het Global Compact van de Verenigde Naties. Dit netwerk is gewijd aan de promotie en toepassing van de duurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN."

Voor meer informatie:
Apeam
www.apeamac.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.