Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Stoffels (BUD Holland):

"Vliegtuigmango's ongeëvenaard in smaak"

Tholen - De vraag naar mango's valt momenteel tegen ten gevolge van de aanhoudende koude weersomstandigheden in diverse landen. Exotenspecialist BUD Holland heeft momenteel mango's uit Peru (Kent), Thailand (Mango nam dok mai en mini-mango) en Braziliƫ (Tommy Atkins) in het assortiment. "Wij verwachten dat de prijzen en de vraag naar Tommy Atkins zal aantrekken. Ook de vraag naar 'vliegmango's' zal toenemen", verwacht Patrick Stoffels van BUD Holland. Volgens de exotenverkoper zijn de 'vliegmango's' veel duurder dan de mango's die per boot arriveren. De meeste mango's vinden hun weg naar groothandels en exportklanten en daarnaast is Rusland volop in de markt voor mango's.



"De gewone Tommy Atkins-mango is hard en vaak terughoudend in kleur. De smaak is goed, maar niet te vergelijken met een 'vliegmango'. De 'vliegmango' is boomgerijpt en heeft een echte volle, zoete smaak en is mooi van kleur", vertelt Patrick. "De mango nam dok mai uit Thailand die wij beschikbaar hebben, is afhankelijk van het seizoen groen of geel. Deze exoot heeft een aromatische smaak en verspreidt een zoete geur. Ook hebben we mini-mango's beschikbaar. Deze vruchten zijn zo groot als een ei en hebben een eigen frisse smaak."

Voor meer informatie:
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 53 53 53
Fax: (0174) 51 39 12
www.bud.nl