Normec Foodcare start op 4 september met een Keurmeestermodule P5 in Den Bosch. Hiervoor zijn nog een aantal plaatsen vrij, zo meldt het bedrijf.
Tijdens de Productmodule P5 wordt er aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:
- Benamingen, oorsprong, geschiedenis en uiterlijk van de behandelde producten
- Productie en handelsstromen in Nederland en de Europese Unie
- Teelt, teeltwijze, rassen, oogst, ziekten & gebreken, vakterminologie en begrippen
A) EU voorschriften inzake “Specifieke normen” voor de van toepassing zijnde producten
B) EU voorschriften inzake “Algemene normen” voor de overige producten
C) De UNECE richtlijnen voor de niet genormeerde producten - Bewaarcondities, opslagduur, temperatuur, condities bij gemengde opslag. Onder andere allergenen/bio
- Praktisch keuren aan de hand van monsters of partijen, waarbij het beoordelen, indelen, controleren en/of corrigeren van de product kwaliteit getraind wordt
- Herkennen van rassen, producten, rijpheidstadia, ziekten en gebreken
- Toepassen van publiek- en privaatrechtelijke verordeningen en kwaliteits- en sorteringsvoorschriften van EU, KCB en afzetorganisaties
- Oordelen over en kunnen toepassen van fytosanitaire-, residu-, tolerantie- verpakkings-, fust-, en aanduidingsvoorschriften
Bedrijfsbezoeken op o.a. teeltbedrijven of pakstations
Voor meer informatie:
Normec Foodcare Training & Education
Balkweg 3
5232 BT 's-Hertogenbosch
0418 - 57 58 59
[email protected]
www.normecfoodcare.com