Universiteit Arkansas lanceert 43 nieuwe bramenrassen

Het veredelingsprogramma voor braambessen van de University of Arkansas System Division of Agriculture heeft 43 cultivars voor de versmarkt ontwikkeld en gepatenteerd, waaronder vele die een rechtopstaande groeiwijze, doornloosheid en verbeterde verzendbaarheid combineren. De eerste bramencultivars, die vruchten voortbrengen aan eerstejaars stokken, werden ook in het veredelingsprogramma ontwikkeld. Het proefstation is de onderzoeksafdeling van de afdeling Landbouw.

Het National Institute of Food and Agriculture van het USDA zal de subsidie van 650.000 dollar voor het Agriculture and Food Research Initiative de komende vier jaar beheren. Naast meer gegevens van consumentenpanels, biedt de subsidie ook financiering om studies uit te voeren die genomische varianten identificeren die statistisch geassocieerd zijn met een bepaalde eigenschap, bekend als genomewide association mapping.

Bron: uaex.uada.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.