Welke landen verhogen de import van Marokkaans (zacht)fruit het snelst?

Marokko heeft zijn export van fruit en bessen snel verhoogd, waarbij sommige bestemmingen groeipercentages van drie cijfers laten zien, meldt EastFruit.

De Marokkaanse export van fruit en bessen naar Ierland was bijvoorbeeld aanvankelijk minimaal, maar begon in 2020 actief te groeien. Als gevolg daarvan groeiden de exportinkomsten van de Marokkaanse export naar Ierland in 2018-2022 244 keer en bereikten bijna $3,5 mln in 2022.

Mandarijnen, Marokko's meest geëxporteerde fruitcategorie, zijn goed voor meer dan drie vierde van de export naar Ierland. Naast mandarijnen importeert Ierland sinds 2021 ook sinaasappelen uit Marokko en verschillende soorten zachtfruit.

Dankzij deze groeicijfers steeg Marokko in de lijst van Ierse leveranciers van fruit en bessen van de 47e positie in 2018 naar de 20e in 2022, met Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk als koplopers.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.