Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dulcinca

"Markt wil continu goede smaak en maatvoering, niet de overdaad aan rassen die je in juni ziet"

Na een paar weken onder druk te hebben gestaan, heeft de paraguayomarkt zich hersteld. "Op dit moment is de markt niet meer zo vol, want er wordt veel minder fruit aangeboden. Het weinige dat momenteel de pakstations binnenkomt, wordt zelfs vastgehouden om het in de komende 2-3 weken te verkopen. Het marktaanbod is dus momenteel beperkt", zegt Juan José van Dulcinca, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in paraguayo’s.

De maten, een van de factoren die aan het begin van het seizoen in Aragón grote zorgen baarde, hebben zich ook hersteld bij de middellate rassen. "We moeten niet vergeten dat de paraguayo rassen de afgelopen jaren naar steeds grotere maten zijn geëvolueerd, maar dat er nog steeds kleine rassen zijn die op de markt overbodig zijn geworden. Die zie je vooral in de maand juni, want de rassen die in juli op de markt komen, zijn over het algemeen groter", legt Juan José uit.

"Dit jaar hebben we een stressvolle situatie meegemaakt, want ten eerste was er geen water door de droogte en de maatvoering is daardoor ongetwijfeld achtergebleven, en ten tweede is de oogst twee weken vervroegd. Zonder deze factoren zouden deze rassen niet zo'n uitgesproken probleem hebben gehad", legt hij uit.

"Bovendien zijn de bomen snel en slecht uitgedund. De telers maakten zich grote zorgen over de vorst. Ze wisten niet goed of die er nog zou komen of niet. Omdat tijdens het uitdunnen een deel van de bloemen wordt verwijderd, kan een eventuele daaropvolgende vorst de overgebleven bloemen vernietigen en is er dus weinig opbrengst. Daarom werd er zo lang mogelijk gewacht, maar uiteindelijk is er veel te laat uitgedund."

"Wij hebben paraguayo’s beschikbaar vanaf de eerste dagen van juni tot begin september. Door de marktomstandigheden hebben vroege rassen altijd de voorkeur gehad, maar dit is nu aan het veranderen. De markt wil continuïteit in de aanvoer van fruit van goede maten en smaak, niet dat overaanbod aan rassen dat tot nu toe in juni te zien was."

Voor meer informatie:
Agropecuaria del Cinca
Camino Torrente, s/n
22520 Fraga (Huesca) - Spanje
Tel: +34 974 453 566 / +34 625 388 263
[email protected]
https://dulcinca.es