French Fruit Lovers

Veelbelovend seizoen voor Lovita-pruimen

Dit jaar zullen in de week van 21 augustus de eerste Lovita®-pruimen worden geoogst. Qua timing is dit een perfect en 'normaal' begin van de oogstperiode. "Tot nu toe is alles goed gegaan. We hebben gelukkig niet te maken gehad met vorst of droogte en omdat de boomgaarden allemaal met behulp van netten zijn af- en beschermd, hebben ze als gevolg van de hagelbuien geen schade ondervonden," vertelt communicatiemanager bij French Fruit Lovers Monika Kujundzic.

Opbrengstpotentieel voor 2023-seizoen verdrievoudigd
Alles wijst erop dat het 2023-seizoen veelbelovend zal zijn, grotendeels dankzij de verwachte opbrengst, die drie keer zo groot zal zijn als vorig seizoen: "Het opbrengstpotentieel voor deze oogst bedraagt meer dan 1.000 ton, verdeeld over 80 hectare verspreid over heel Frankrijk. Vergeleken met de opbrengst van vorig jaar die uitkwam op ongeveer 350 ton is dit een indrukwekkende toename. Deze situatie is te danken aan het feit dat we dit jaar – zoals gezegd – geen vorst en droogte hebben gehad en de bomen hun volledige rijpheid bereiken."

Pruimen waar klanten reikhalzend naar uitkijken
De roodvlezige, hartvormige pruimen zullen dit jaar niet alleen in grotere hoeveelheden in de schappen van verschillende supermarkten in Frankrijk liggen, maar ook in die van België en Nederland, waar ze naar worden geëxporteerd. "Onze klanten staan te popelen om de pruimen dit jaar weer in grotere aantallen in de schappen te zien liggen. De pruimen hebben een grote aantrekkingskracht en kennen een groot ontwikkelingspotentieel."

Lovita-pruimen zijn bestand tegen de gevolgen van de klimaatverandering
Lovita-pruimen worden door technici wekelijks gecontroleerd op rijpheid en geoogst zodra het ideale suikergehalte is bereikt. "De Lovita-pruimen, die vijf jaar lang in Frankrijk worden geteeld, hebben bewezen bestand te zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering. De pruimen zijn door het bedrijf Ben Dor in de Jordaanvallei in Israël veredeld en perfect aangepast aan hete zomerseizoenen."

Dynamische communicatie
In deze context is het team achter Lovita actief bezig met het voorbereiden van de Weer-Naar-School-communicatiecampagne, met tal van evenementen op de MIN-markt in Rungis, in supermarkten, van acties op diverse social media-kanalen, met nieuwe afgeleide producten en een nieuwe website voor het grote publiek.

Daarnaast zijn allerlei merkambassadeurs uit de regionale gastronomische sector benaderd met de vraag om voor Lovita recepten op maat te maken.

Nieuwe producten
In samenwerking met Les Jus du Soleil heeft Lovita onlangs de productie aangekondigd van een vruchtensap op basis van uitsluitend Lovita-pruimen, dat zal worden verhandeld onder het merk O'natur. Het bedrijf uit Lot-et-Garonne, dat 70 jaar geleden van start ging, selecteert en koopt het merendeel van het fruit van lokale telers en levert de O'natur-vruchtensappen aan het topsegment van de foodservicemarkt: delicatessenwinkels, restaurants en hotels, restaurants met Michelinsterren, wijnhandelaren, etc..

Daarnaast heeft Les Jus du Soleil een tweede product ontwikkeld, speciaal voor professionals binnen de foodservice: Lovita pruimenmoes.

Evenementen en beurzen
Om professionals te kunnen ontmoeten zullen op 14 september a.s. twee Lovita-bakfietsen door de gangen van de groothandelsmarkt in Rungis rijden. Tegelijkertijd zal er in een aantal winkels speciale evenementen gepland en zullen er op meerdere social media-kanalen verschillende acties worden georganiseerd, waarbij vele prijzen te winnen zijn.

Lovita zal verder op de volgende beurzen aanwezig zijn:

  • Showroom RHD Ad'OCC Occitanie op 4 oktober in Toulouse,
  • Salon Fournisseurs Multi-Enseignes op 19 oktober in Narbonne en
  • Fruit Attraction van 3 tot 5 oktober in Madrid

Lovita-ambassadeurs
Lovita heeft een groot aantal professionals uit de topgastronomie voor zich weten te winnen. Denk dan onder meer aan restauranthouders, patissiers en verwerkers. Deze professionals hebben het ambassadeurschap geaccepteerd en houden zich nu al bezig met het voor Lovita schrijven van recepten op maat. Wie deze professionals zijn, zal bij de start van het verkoopseizoen bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie:
Monika Kujundzic
French Fruit Lovers
2788 route de la Mégère
82200 Moissac - Frankrijk
Mob.: +33 (0) 6 62 02 77 15
monika@agence-kujundzic.com
www.lovita-plum.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.