Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abels Früchtewelt

"Vooral aan de Moezel en in de regio Keulen meer groeipotentieel"

Met ongeveer 75 medewerkers, een totale koeloppervlakte van ongeveer 2000 m2 en meer dan 700 klanten in het gebied Aken, Siegen, Koblenz en Trier heeft Abel's Früchtewelt zich kunnen ontwikkelen tot een belangrijke partner van de horeca en cateringbedrijven. Ondanks de hoge eisen van de horeca ziet het bedrijf uit Bonn verdere groeimogelijkheden, zegt directeur Nico Gaude.

Vandaag de dag werkt het bedrijf, dat werd opgericht in 1958, nauw samen met regionale partners Manns in Hamm en Henning Broscheit in Mülheim an der Ruhr in het Fresh & Friends-netwerk. "We zijn allemaal onafhankelijk. Er zijn echter veel synergie-effecten door de fusie. We hebben bijvoorbeeld toegang tot het hele convenience-assortiment van Manns, voor een groot deel uit eigen productie."

Nico Gaude staat sinds ongeveer een jaar aan het roer van Gastroservice in Bonn. Daarvoor werkte hij ongeveer tien jaar bij Frischeparadies.

Het werven van nieuwe klanten heeft nog steeds een hoge prioriteit, maar de verschillen tussen de afzonderlijke gebieden in de leveringsradius zijn soms aanzienlijk, zegt Gaude. "Concepten die in Keulen goed aanslaan, werken bijvoorbeeld helemaal niet aan de Moezel en omgekeerd. Daarom is het des te belangrijker dat we regelmatig overleggen met onze buitendienstmedewerkers en de assortimenten van individuele klanten en deelgebieden evalueren."

"We proberen onze klanten niet alleen groenten en fruit aan te bieden, maar ook aanvullende producten, zoals veganistische concepten en zuivelproducten, om zo geleidelijk ons aandeel in de verkoop aan klanten uit te breiden. Het voordeel is dat we elke dag nodig zijn als groente- en fruitleverancier, terwijl de grote horecaleveranciers alleen op bepaalde dagen en op basis van een minimale bestelwaarde aan hun klanten leveren."

Abels Früchtewelt is lid van Fresh & Friends, een vereniging van drie fruitgroothandelaren in NRW. Daarnaast is het bedrijf ook lid van de vereniging CF Gastro.


Links: Een deel van het assortiment van het bedrijf.
Rechts: Tuinkers van regionale partner Dreesen Kräuter.

"Op dit moment zie ik de grootste groei in de Moezelstreek. Tot een paar jaar geleden was de horeca daar gesloten van november tot maart. Inmiddels is dit echter volledig veranderd en zijn er prachtige wellness-hotels ontstaan, die op hun beurt het hele jaar door bevoorraad moeten worden. De verscheidenheid van het culinaire aanbod is ook meegegroeid," voegt Gaude toe. "Toch zien we ook in Bonn en Keulen nog groeipotentieel."

Babyspinazie

Nieuwe en regionale koolgroenten in herbruikbare kratten

Flexibiliteit, betrouwbaarheid en vertrouwen
Ook al werkt de onafhankelijke catering minder met 'rigide richtlijnen', de controle van restaurants is strenger geworden tijdens de pandemie. "Mensen zijn gevoeliger voor kosten en prijzen. Vanwege de soms extreme prijsschommelingen is communicatie met zowel de inkoper als de leverancier uiterst belangrijk. Als het om versheid gaat, heb je een uiterst flexibele partner nodig. Betrouwbaarheid en vertrouwen zijn cruciaal," besluit Gaude.

Voorgesneden producten blijft aan belang winnen in de horeca. Van 2013 tot 2020 had Abels een eigen snijafdeling.

Voor meer informatie:
Nico Gaude
Abels Früchtewelt GmbH
Justus-von-Liebig-Str.2
53121 Bonn, Duitsland
Tel.: +49 0228 668020
[email protected]
www.abels-bonn.de

Gerelateerde artikelen → Zie meer