Polen consumeren 1,83 kg blauwe bessen per jaar

In 2022 bedroeg de consumptie van blauwe bessen in Polen 1,83 kg per hoofd van de bevolking. Daarmee ligt de Poolse consumptie van blauwe bessen op hetzelfde niveau als de consumptie van deze vrucht in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd groeit de binnenlandse teelt dynamisch. Polen is inmiddels uitgegroeid tot de grootste producent van blauwe bessen in Europa.

Met een export die slechts 6,7% hoger ligt dan de import, wijzen alle trends erop dat Polen op weg is om zowel een netto importeur van blauwe bessen als een belangrijke producent te worden. Volgens agroberichtenbuitenland.nl onderscheidt Polen zich hiermee op het wereldtoneel als een van de meest succesvolle verhalen over de ontwikkeling van de markt voor de consumptie van blauwe bessen.

Polen is wereldwijd de 6e producent van blauwe bessen. In de afgelopen 3 jaar - vanaf 2019 - is de teelt met meer dan 60% gestegen. Alleen het laatste jaar is de teelt al met 25% gestegen. Dit is de hoogste procentuele stijging van de teelt ter wereld. Alleen Marokko (+22%), Peru (+17%), Zuid-Afrika (+17%) en China (+16%) ontwikkelen zich even snel.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.