Keniaanse onderzoekers introduceren aan het klimaat aangepaste zoete aardappelras met paars vruchtvlees

Het Internationaal Aardappelcentrum (CIP) heeft samengewerkt met de Kenya Agricultural and Livestock Research Organization (KALRO) om het zoete aardappelras KC Sweet Purple uit te brengen in een poging om de voortdurende klimaatproblemen van telers in Kenia aan te pakken.

Deze paarsvlezige, klimaatbestendige en voedzame variëteit, die oorspronkelijk TU-82-155 heette, kwam in 2018 vanuit Ghana naar Kenia. Het nieuwe ras is goed ontvangen door telers in Ghana, waar het werd geïntroduceerd door het Savanna Agricultural Research Institute (SARI) als 'SARI-DIEDI'.

Om de betrouwbaarheid en prestaties in verschillende agro-ecologieën te garanderen, heeft de paarsvlezige variëteit strenge tests ondergaan via de National Performance Trials, een samenwerking tussen KALRO en CIP. Na het bewijzen van de uitzonderlijke kwaliteiten, waaronder smaak, voedingswaarde en hoge opbrengst, is deze buitengewone variëteit nu officieel geïntroduceerd in Kenia onder de naam 'KC-SWEET PURPLE'.

Bron: cipotato.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.