Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Azienda Bernardi

Zero residu meloenen in volle oogst in Italië

"Onze meloenenoogst is enkele weken geleden begonnen en is nu in volle gang. De teelt profiteert van de goede weersomstandigheden en de vraag is groot, zowel in Italië als in het buitenland, mede dankzij de zero residu-certificering", zegt Christopher Bernardi van het gelijknamige bedrijf in de Italiaanse provincie Rimini.

Francesco Fabbri, Christopher Bernardi en Armando Aruci

De meloenenteelt is belangrijk voor Bernardi en de export is de laatste jaren toegenomen: de bestellingen duiden op een exportaandeel van meer dan 50%. Daarom heeft de teler dit jaar het areaal met ongeveer 40% uitgebreid tot een totaal van 50 hectare.

Karton van 5 stuks met wikkel

"Duitsland, Oostenrijk en de landen van Midden- en Noord-Europa zijn voor ons markten die continu groeien. Vooral vorig jaar hebben we op dat vlak een grote sprong voorwaarts gemaakt. In het buitenland hechten ze veel waarde aan certificeringen en dat hebben wij allemaal op orde."

Meloenen met sticker

"Het helpt ons ook dat we een groot deel van wat we verkopen zelf telen. Ons bedrijf telt meer dan 100 hectare", legt Bernardi uit.

Christopher Bernardi

Netmeloenen en meloenen met gladde schil worden geoogst tot half september, gele meloenen tot het einde van dezelfde maand. "De piekperiode vindt plaats van half juli tot half augustus. Ondanks de slechte weersomstandigheden in mei zijn we erin geslaagd om alle ziektes onder controle te houden en binnen de parameters van zero residu te blijven. Sinds twee maanden is het weer ons echter gunstig gezind en de kwaliteit van het fruit is uitstekend", zegt Francesco Fabbri, teelttechnicus bij het bedrijf.

Zero residu is ook mogelijk dankzij nauwgezette teelttechnieken. Onder deze moet ook het gebruik van nuttige insecten worden genoemd. "We zijn nog aan het experimenteren, maar de resultaten zijn zeer bemoedigend."

Het merk Anguria di Romagna

Verder heeft Bernardi ook mini-watermeloenen in het assortiment. "We hebben een speciaal label gecreëerd, Anguria di Romagna, om het meeste uit onze producten te kunnen halen."

Voor meer informatie:
Bernardi srl
Via San Martino
in Riparotta 5T
47922 Rimini (Italië)
Tel: +39 (0)541 740436
[email protected]
www.ortofruttabernardi.it

Gerelateerde artikelen → Zie meer