Letland handhaaft in 2024 verlaagd btw-tarief voor groenten en fruit

In Letland moet het verlaagde tarief van 5% voor verse groenten en fruit ook volgend jaar worden gehandhaafd. Volgens een rapport van het ministerie van Landbouw moet de wet op de belasting over de toegevoegde waarde worden uitgebreid met dit als aparte regeling.

Rolands Feldmanis, directeur-generaal van de Letse vereniging van landbouwcoöperaties (LLKA), zei dat hij blij is dat het ministerie het behoud van het verlaagde btw-tarief steunt: "Lagere btw creëert betere concurrentievoorwaarden voor onze producenten omdat de invloed van de verlaagde btw niet zo groot is voor importeurs. We hopen ook dat het verlaagde tarief mensen zal motiveren om lokaal geteelde groenten te consumeren."

Het rapport van het ministerie vermeldt dat de ontwikkelingsindexen van de groente- en fruitsector positief zijn. Uit de indexen blijkt dat deze sectoren zich tussen 2017 en 2022 aanzienlijk hebben ontwikkeld. Zowel groente- als fruitteeltbedrijven groeiden in omvang (+5%). De kwaliteit van de producten nam ook toe (+46%), net als de exportwaarde (+77%).

Bron: bnn-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.