"Milde pittige smaak is de sleutel voor succes chilipepers"

Wucheng County, Dezhou City, provincie Shandong, staat bekend als 's werelds "Hometown of Peppers". De herkomst en het merk van de Wucheng-paprika's werden in 2021 uitgeroepen tot "China's Top Tien Famous Peppers".

Als eerbetoon aan de plaatselijke geschiedenis van de chilipeperteelt werd in Wucheng County op de binnenplaats van Zhongjiao Yingchao Spicy Industry Development Co, Ltd. een pepercultuurhal opgericht. Dit bedrijf is een prominente producent en exporteur van pepers. Met een totale oppervlakte van 1.600 vierkante meter is het de eerste uitgebreide pepercultuurtentoonstellingshal in de provincie Shandong.

Volgens een woordvoerder van de regio: "Wucheng heeft vier verschillende seizoenen, met tegelijkertijd regen en warmte, en veel licht. Uitstekende teeltomstandigheden voor chilipepers. De pepers zijn mooi van vorm, fris van kleur, dun in de schil en dik in het vruchtvlees, en matig pittig. Ze kunnen het hele jaar door gegeten worden. De milde scherpte is essentieel voor de ontwikkeling van onze merknaam."

De geschiedenis van de paprikaplantage in Wucheng County gaat meer dan 170 jaar terug, met een jaarlijks areaal van meer dan 7.000 hectare en een piekproductie van 3.500 hectare.

Aan het eind van de jaren negentig ontstond geleidelijk de grootste markt voor de handel in peper in Jiangbei. Met de ontwikkeling van de sector heeft Wucheng Town zich de afgelopen jaren geleidelijk gevormd. In de kern heeft de pepermarkt zich geleidelijk ontwikkeld van aanplant en handel tot productie en verwerking, met als middelpunt de grootste producent van de pepermarkt Zhongjiao Yingchao Spicy Industry Development Co, Ltd.


Peper selecteren en drogen

Verwerkte rode peper


Oogstwerkzaamheden van rode peper


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.