Doorbraak in de indoorteelt van de gele trilzwam

Gele trilzwam (in het Engels Golden ear mushroom) is een speciaal product met een heel bijzonder uiterlijk. De paddenstoel is groot, helder geel aan de buitenkant en wordt gekenmerkt door gerimpelde, gevouwen lobben.

Onlangs heeft Shandong Kangrui Edible Mushroom Technology uit Dezhou City, Shandong, geïnvesteerd in de opening van een nieuw teeltstation voor gele trilzwam.

De verwachting is dat de binnenlandse vraag en de internationale vraag naar speciale paddenstoelen zal blijven groeien.

"Te oordelen naar deze drie partijen zijn de hoeveelheid en kwaliteit van de paddenstoelen zeer stabiel. Dit toont aan dat de gele trilzwam van het bedrijf met succes indoor is geplant en gekweekt, wat een doorbraak is, en in massa kan worden geleverd," zegt de algemeen directeur van het bedrijf, Zhang Hanbing.

Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een nieuwe teeltruimte van 37,8 m2 met een hoogte van 3,2 m. Er kunnen 3.360 paddenstoelstammen in één partij worden opgeslagen en er kan ongeveer 1,2 ton gele trilzwam worden geoogst, met een gemiddelde van 31,7 kilo gele trilzwam per m2. Het gewas kan het hele jaar door worden gekweekt.

Gele trilzwam komt oorspronkelijk uit Yunnan. Het is een zeldzame eetbare paddenstoel, ook wel bekend als "het vogelnestje onder de paddenstoelen".

De traditionele kweek van gele trilzwam heeft niet alleen een lage opbrengst, maar ook een ongelijke kwaliteit.

De technische eisen voor de commerciële teelt zijn relatief hoog. Voorheen hadden slechts enkele bedrijven in Yunnan de technologie onder de knie. Sinds 2021 heeft Kangrui Edible Mushroom Company een onderzoeks- en ontwikkelingsteam opgericht en stabiele samenwerkingsverbanden opgezet met het Kunming Institute of Botany, de Chinese Academy of Sciences, de Sichuan Academy of Agricultural Sciences, de Shandong Academy of Agricultural Sciences en andere instellingen om de commerciële teelt van gele trilzwam aan te pakken.

Het is duidelijk dat in alle schakels van de teelt de stamcultuur de meest fundamentele en belangrijkste stap is. Tijdens het onderzoeks- en ontwikkelingsproces, na het vinden van belangrijke technologieën zoals kweekmedium en kweekmethoden, kweekte het bedrijf uiteindelijk stammen met een hoge zuiverheid en sterke vitaliteit.

Zhang Hanbing: "Paddenstoelen stellen hoge eisen aan een schone omgeving, temperatuur, vochtigheid en licht. Daarom heeft Kangrui Company een mobiele slimme teeltruimte ontwikkeld, die is uitgerust met temperatuur- en vochtigheidsregeling, luchtzuiveringsapparatuur en een intelligent besturingssysteem. De slimme paddenstoelenkas heeft de beste teeltomgeving voor gele trilzwam gecreëerd. Door gegevensverzameling en automatische bewaking kunnen de temperatuur, de luchtvochtigheid en het kooldioxidegehalte in de kas worden aangepast en kan de controle op afstand worden uitgevoerd via mobiele telefoons en computers."

Nadat de gele trilzwam de slimme kas is binnengegaan, kunnen er in ongeveer 27 dagen paddenstoelen worden gekweekt en de opbrengst per gebied is hoog. Gele trilzwam heeft een stabiele high-end consumentenmarkt.

Voor meer informatie: Dayi Qihe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.