AGF-consumptie kan miljarden besparen in Amerikaanse gezondheidszorg

Het opstellen van programma's om de groenten- en fruitconsumptie te stimuleren bij met name diabetespati├źnten zou de VS minstens 40 miljard dollar aan medische kosten kunnen besparen. Dit is een van de uitkomsten van een rapport van onderzoekers van de Friedman School of Nutrition Science and Policy. De nieuwe studie werd 30 juni gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association.

Hun voorstel voor een landelijk receptenprogramma, dat gratis of met korting groenten en fruit zou verstrekken aan Amerikanen die daarvoor in aanmerking komen en met diabetes leven, voorspelde een aanzienlijke verlaging van de nationale percentages van hart- en vaatziekten en de bijbehorende kosten voor gezondheidszorg.

Hoewel het voorschrijven van het consumeren van groenten en fruit duidelijke voordelen heeft voor de gezondheid - bijvoorbeeld het verbeteren van de bloedsuikercontrole, het lichaamsgewicht en de bloeddruk - waren de nationale langetermijneffecten van deze veelbelovende strategie, indien volledig geïmplementeerd, nog niet eerder onderzocht.

Bron: medicalxpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.