Nieuw resistent aardappelras geïntroduceerd in Kenia

Keniaanse aardappelboeren zijn blij met de introductie van een aardappelras dat niet alleen resistent is tegen plagen, maar ook een hoge opbrengst heeft. Het ras is wereldwijd gewild bij fastfoodrestaurants, zowel in Kenia als internationaal. Naar verluidt wordt verwacht dat de lancering van het nieuwe ras zal leiden tot contractuele landbouw tussen boeren en kopers, zodat er een afzetmarkt is voor hun producten.

Het nieuwe aardappelras werd geïntroduceerd bij Keniaanse boeren via een training door het Potato Consortium. Dit consortium is opgericht om aardappeltelers te helpen bij het verhogen van hun opbrengst en het verminderen van verliezen na de oogst. Het initiatief was een reactie op de verontwaardiging van Kenianen toen de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) aankondigde dat ze geen aardappelen meer hadden en gedwongen waren om aardappelen te importeren.

De introductie van dit nieuwe ras komt als een opluchting voor lokale telers die moeite hadden om een markt te vinden voor hun producten.

Bron: potatonewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.