Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Abrikozenoogst Castilla-La Mancha -65%

Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha heeft een raming gemaakt van de abrikozenoogst van 2023 in deze Spaanse regio en heeft na overleg met de coöperaties in de sector vastgesteld dat de opbrengst met 65% zal dalen ten opzichte van vorig jaar.

De woordvoerder voor steenfruit, José Carlos Blázquez, wijst erop dat de aanhoudende regenval van de afgelopen 15 dagen rampzalige gevolgen heeft gehad voor de abrikozen die op dat moment werden geoogst of op het punt stonden geoogst te worden. "Vruchten scheurden open, er waren problemen met het sharka-virus, we konden de velden niet op, het fruit viel op de grond, enz."

Na deze periode van aanhoudende regen verwacht Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha dat de steenfruitoogst (perzik, paraguayo, pavia-perzik, nectarine, abrikoos en pruim) in de regio 26% hoger zal zijn dan vorig jaar.

Volgens de raming zal er met uitzondering van abrikozen meer steenfruit worden geoogst dan vorig jaar. De opbrengst van abrikoos zal door de regen van de afgelopen dagen nog lager uitvallen dan de door vorstschade reeds kleine oogst van 2022.

Cooperativas Agro-alimentarias heeft er vertrouwen in dat de afzet soepel en tegen evenwichtige prijzen zal verlopen die het mogelijk maken om de stijging van de teeltkosten (inputs, arbeid) vanwege de oorlog in Oekraïne te compenseren. De sector hoopt ook dat het weer in de belangrijkste bestemmingsmarkten snel en aanhoudend warm wordt, want dat is gunstig voor de consumptie van zomerfruit.

Bron: agrodiario.com

Publicatiedatum: