Italië neemt dit jaar plaats van Spanje in bij aanvoer mini-watermeloenen

"Vanwege de slechte weersomstandigheden in Spanje, waar de teelt van mini-watermeloenen op vele percelen schade heeft opgelopen, wendt de Europese retail zich sinds een tiental dagen tot de Italiaanse leveranciers. De prijzen zijn gestegen en liggen nu ongeveer op het niveau van aan het begin van het seizoen. Maar er is onvoldoende product om aan alle vraag te voldoen", zegt Alberto Nocera, voorzitter van Agrieuropa, een coöperatie gevestigd in Terracina, in de provincie Latina.

"Het seizoen van de mini-watermeloenen is op 10 mei van start gegaan en dat van de lange watermeloenen op 20 mei. De start was een beetje aarzelend en onzeker vanwege het koude weer in heel Europa. Dat zijn geen ideale omstandigheden voor de consumptie. Hoewel er niet eens veel product beschikbaar was, was het aanbod toch te groot voor de beperkte vraag. Op dit moment is de vraag vanuit het buitenland beslist groter dan in Italië. Hier is de markt nog terughoudend."

Agrieuropa heeft dit seizoen het areaal van vorig jaar aangehouden: in totaal ongeveer 400 hectare buitenteelt en beschermde teelt.

"Dit jaar is de kwaliteit meer dan ooit een onderscheidende factor voor de afzet, want de retail vraagt watermeloenen met een Brix-waarde van minimaal 10. Gelukkig kunnen wij die leveren."

Agrieuropa beschikt over 4 sorteerlijnen, waardoor het aan alle verzoeken van de Italiaanse en buitenlandse klanten kan voldoen.

"Het seizoen zal normaal gezien in de eerste week van september eindigen. We hopen dat de prijzen stabiel blijven op het huidige niveau, want dit jaar ligt de opbrengst vanwege het onstabiele klimaat minstens 40% lager."

Voor meer informatie:
Agrieuropa Soc. Coop. Agr.
S.S. 148 Pontina Km 97,700
04019 Terracina (LT) - Italië
Tel: +39 (0)773 756158
commerciale@agrieuropa.it
www.agrieuropa.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.