"Export Senegalese mango binnenkort hervat"

"De export van Senegalese mango zal de komende dagen hervat worden, na een stop als gevolg van de veiligheidssituatie in het land en botsingen tussen demonstranten van de oppositie en de politie," stelt Mohamed Mbengue, een Senegalese mangoproducent, gerust.

"We werken normaal door. De mango's zijn beschikbaar en klaar om verscheept te worden via de lucht en over de weg," zegt Mohamed. "We hebben inmiddels alle documenten die we nodig hebben om te exporteren en we wachten alleen nog tot het ministerie van Landbouw zijn diensten hervat en de luchthaven en wegen worden vrijgegeven, wat binnen 2 tot 3 dagen zou moeten gebeuren. Er is momenteel een grote vraag naar Senegalese mango's en we doen ons best om aan deze vraag te voldoen."

De exporteur is vol vertrouwen ondanks de moeilijkheden waar de sector mee kampt: "De mangosector in Senegal zal dit jaar goed uitpakken. We hebben dit seizoen veel uitdagingen overwonnen in vergelijking met het vorige. We hebben onze teelt- en exportkalenders aangepast om het probleem van de fruitvlieg te vermijden en we hebben aanzienlijke steun gekregen van het ministerie van Landbouw om deze plagen te behandelen. Dit seizoen zullen de volumes veel hoger zijn dan vorig seizoen en de kwaliteit is erg goed."

De vraag naar Senegalese mango's komt uit Marokko en Europese landen zoals Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Mohamed voegt eraan toe: "We doen al heel lang zaken met Marokkaanse klanten en we zijn erg blij met deze samenwerking. Marokko absorbeert grote volumes en de Senegalese mango's zijn er geliefd om hun kwaliteit en lage transportkosten over de weg. We blijven leveren aan deze strategische markt."

"We hebben ook trouwe klanten in Europa en bereiken een nieuwe klantenkring die terugvalt op Senegalese mango's in een context van afnemende teelt in andere West-Afrikaanse landen, als gevolg van fytosanitaire problemen en onvoldoende regenval. Dit jaar werd er in Europa reikhalzend uitgekeken naar de start van het Senegalese mangoseizoen."

"En onze klanten wachten terecht op de start van onze export, want de kwaliteit is dit jaar erg goed, met de goede kleuring van 60-70%, goede brix, en maten van 7,8,9,10, en 12. Mango's bestemd voor de export zijn ook volledig vrij van vliegenbeten of andere problemen," besluit Mohamed.

Voor meer informatie:
Mohamed Mbengue
Unionagri Des Niayes
Tel: +221 77 179 04 19
niayesunionagrides@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.