Amerikaanse consumenten geven meer uit aan aardappelen

De Amerikaanse verkoop van aardappelen in supermarkten steeg met 16,0% in omzet, maar daalde in volume met -4,4% van januari tot maart 2023 in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Ondanks de daling blijft de volumeverkoop boven het niveau van voor de pandemie.

Alle categorieën aardappelen stegen in dollars, met de grootste stijging voor diepgevroren aardappelproducten (41,9%), gevolgd door aardappelpuree (16,5%) en consumptieaardappelen (12,7%). Kant-en-klaar maaltijden waren de enige categorie met een volumestijging (+2,1%). De belangrijkste volumedalingen tijdens de eerste drie maanden van 2023 waren aardappelpuree (-7,6%) en diepgevroren aardappelproducten (-5,8%). De volumeverkoop van consumptie-aardappelen daalde voor de meeste winkelcategorieën, met een gemiddelde daling van -4,4%.De dollaromzet van consumptieaardappelen steeg voor alle rassen behalve witvlezige, fingerling en paarsvlezige aardappelen. De verkoop van gele, petite en medley aardappelen steeg zowel in dollars als in volume. De gemiddelde verkoopprijs per pound (0,45 kg) voor consumptieaardappelen was $1,01, een stijging van 18,7% ten opzichte van vorig jaar.

Alle verpakkingsgroottes, behalve verpakkingen van meer dan 10 pound, zagen een stijging in dollars. Een tot minder dan twee-pound zakken waren de enige categorie die groeide in dollars en volume, respectievelijk 4,3% en 3,7%. De grootste volumedalingen deden zich voor bij zakken van meer dan 10 pound (-51,3%) en zakken van 8 pound (-21,6%).

Klik hier voor het aardappelverkooprapport voor januari-maart 2023.

Voor meer informatie:
Potatoes USA
Media@PotatoesUSA.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.