Source.ag krikt kapitaal op met extra miljoenen

Source.ag heeft nieuw kapitaal opgehaald, in navolging van eerdere miljoenen dit voorjaar. Het gaat deze keer om geld uit een afgeronde Serie A-uitbreidingsfinancieringsronde. In totaal is 4 miljoen Amerikaanse dollar opgehaald bij een nieuwe partij (SK networks via investeringsmaatschappij Hico Capital) en bij de bestaande investeerder E14, gelieerd aan MIT. Samen met het bedrag van eerder dit voorjaar komt de teller uit op 27 miljoen dollar.

De ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie voor glastuinders lanceerde zijn eerste commerciële producten in de zomer van 2022 en wil de nieuwe investeringen gebruiken om nieuwe AI-producten te lanceren.


Rien Kamman en Ernst van Bruggen, de oprichters van het bedrijf dat in 2020 ontstond en al snel is uitgegroeid tot een serieuze speler met met dit voorjaar al zeventig man in dienst

Die producten moeten telers ondersteunen met advies over de optimale manier om hun gewassen te telen. Door gebruik te maken van een digitale tweeling van een kasfaciliteit kan Source Cultivate de plantenbiologie simuleren en het verwachte gebruik van middelen en de verwachte opbrengst voor alle weken voorspellen. De technologie is ook afgestemd op specifieke rassen, waardoor telers volgens de makers weloverwogen beslissingen kunnen nemen en hun gewasopbrengsten kunnen maximaliseren.

Met het nieuwe geld wil het snelgroeiende bedrijf verder ook uitbreiden naar nog meer gewassen en andere manieren van telen. Tot nu toe ligt de focus wereldwijd op de grootste verse groentesegmenten zoals tomaat en paprika. Source.agleverde al aan telers in Polen, Engeland, Frankrijk, Tunesië en Marokko. In Nederland zijn telers van Growers United en Harvest House al met Source.ag aan de slag gegaan.

Rien Kamman, CEO van Source.ag, zegt trots op onder meer die samenwerking te zijn. Hij spreekt van 'meester-telers' waarmee Source een AI-platform wil creëren dat telers wereldwijd in staat stelt om de groei van hun gewassen op de korte en lange termijn te optimaliseren. Ook met het oog op de wereldwijde voedseluitdaging.

Bij SK networks stellen ze dat het bedrijf waarin men investeert 'zijn positie als prominente speler in Nederland, een pioniersland op het gebied van smart farming, heeft verstevigd. Als startup met een schaalbaar SaaS-model heeft het een enorm potentieel voor succesvolle uitbreiding naar de wereldwijde markt."

Source.ag neemt ook deel aan GreenTech Amsterdam komende week. Daar zal Rien Kamman spreken en zal ook Lotte Adema namens het bedrijf presenteren.

Voor meer informatie:
Source.ag
info@source.ag
www.source.ag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.