Robert Voskamp, Rola Fresh:

"Grote tekorten en historisch hoge prijzen op de aardappelmarkt"

Tholen - "Zo hot als de aardappelmarkt op dit moment is, heb ik het nog nooit gezien. Momenteel worden er voor krielaardappelen prijzen tussen de 1,70 en zelfs boven de 2 euro per kilo betaald. Dat zijn historisch hoge prijzen", vertelt Robert Voskamp van Rola Fresh. "Het grootste tekort is er aan roodschillige aardappelen, die zijn in heel Europa niet te vinden."

"Vorig jaar viel de aardappeloogst erg tegen en dit jaar komt de oogst in alle Europese landen vertraagd op gang. Wij importeren nu onze aardappelen voornamelijk uit Israël en ook vanuit het zuiden van Frankrijk komt de oogst voorzichtig op gang. Dat is mooi spul, maar het gros moet nog geoogst worden. Wij voeren ook nog oude oogst uit Frankrijk, maar dat wordt kwalitatief nu wel wat moeizamer. Maar bij gebrek aan beter wordt het momenteel op de markt geaccepteerd", vertelt Robert.

"In Noordwest-Europa moet de oogst echt nog los gaan barsten. Het gewas ziet er tot nu toe goed uit, maar over de hele linie is de oogst wel vertraagd. Her en der is er een lokaal aardappeltje op de markt, maar dat aanbod is veelal erg losschillig en ook nog niet volumes beschikbaar. Dat tekort zal ook de komende maand nog wel aanhouden", verwacht de handelaar die de aardappelen door heel Europa verkoopt en via de Nederlandse exporteurs ook markten buiten Europa zoals Dubai bedient.

Voor de Franse aardappelen werkt Rola Fresh samen met Pom'Alliance. "Zij beleveren de grote retailers zelf en wij vermarkten alles wat er omheen valt. Veel van die klanten zijn horecagerelateerd, maar we bedienen ook supermarkten. Zo voorzien we veel Noorse winkels van losse aardappelen. De meest populaire aardappelrassen zijn bij ons de Jazzy en Amandine. En hoewel de algehele trend in de tafelaardappelen neerwaarts is, merken wij daar als bedrijf niets van, want we kunnen onze aardappelen jaarrond goed kwijt. Ook een land als Oekraïne trekt ondanks de oorlog nog volop aan de aardappelen."

Voor meer informatie:
Robert Voskamp
Rola Fresh
Mob: +31 619 301 163
robert@rolafresh.nl
www.rolafresh.n


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.