Uitgekookt kiest voor ERP-oplossing van SAP

Maaltijdserviceleverancier Uitgekookt heeft gekozen om de switch naar SAP S/4HANA te maken. Onder begeleiding van delaware gaat het IJsselmuidens bedrijf over op de ERP-oplossing van SAP. Bij de implementatie gaat delaware gebruik maken van FAST-Solution for Food, een volledig Food geavanceerde oplossing op basis van S/4HANA waarmee delaware de Food & Beverage sector helpt om hun groei- en innovatiedoelstellingen te verwezenlijken, zo meldt delaware.

"De innovatieve maaltijdservice van vandaag creëert nieuwe businessmodellen en dringt voedselverspilling terug
Uitgekookt is een bekend synoniem voor lekker en gezond eten zonder zelf te koken. De in IJsselmuiden gevestigde marktleider in thuisbezorgde koelverse maaltijden levert elke week maaltijden vers aan huis door heel Nederland. Bij Uitgekookt werken ruim 300 medewerkers en 1.000 bezorgers. De afgelopen zes jaar gebruikte Uitgekookt een zelf ontwikkeld maatwerkpakket. Om de groeiaspiraties van de verse maaltijdleverancier mogelijk te maken, heeft het bedrijf gekozen haar IT ontwikkelcapaciteit in te zetten op de strategisch onderscheidende processen en voor de standaard processen een robuuste standaard oplossing te gebruiken."

Om succesvol aan de toekomst te kunnen bouwen, had de operatie behoefte aan meer snelheid en flexibiliteit om het sterke ondernemerschap bij Uitgekookt te kunnen volgen. Daarom koos het bedrijf na een zorgvuldige selectieprocedure voor FAST-Solution for Food van delaware. "Delaware is een betrouwbare speler die al meer dan dertig jaar actief is in de foodmarkt", legt Rogier van den Esker uit. Als Operationeel directeur bij Uitgekookt.nl was hij nauw betrokken bij de keuze van de nieuwe oplossing. "De functionaliteiten die FAST-Solution for Food biedt, sloten perfect aan bij de wensen van Uitgekookt. Alle food-specifieke wensen en eisen waren hierin geborgd."

Van maatwerk naar standaardisatie
Vrijwel alle standaardprocessen zijn straks vastgelegd in SAP, van inkoop, verkoop en productieplanning tot voorraadbeheer en financiën. SAP zal worden gekoppeld met de strategische onderscheidende processen, die in huis ontwikkeld worden.

Van den Esker verwacht dat Uitgekookt veel profijt zal hebben van het nieuwe systeem. "Deze oplossing maakt voor ons nieuwe businessmodellen mogelijk en ondersteunt onze groeiambitie. We hebben duidelijk voor een pakket en partner gekozen waarmee we het productieproces kunnen beheersen en de voedselverspilling nog verder kunnen terugdringen. Tegelijkertijd krijgen we meer flexibiliteit waarmee we commerciële kansen kunnen creëren en benutten. En dat is precies wat ze nodig hebben om verder te kunnen groeien. Met FAST-Solution for Food en SAP S/4HANA als fundament maakt Uitgekookt een belangrijke professionaliseringsslag."

Voor meer informatie:
Uitgekookt
085 - 0406065
info@uitgekookt.nl
www.uitgekookt.nl

delaware
info@delaware.pro
www.delaware.pro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.