Veranderend weer nadelig voor Noord-Ierse aardappelteelt

Experts beweren dat veranderende weerpatronen de aardappelteelt in Noord-Ierland schaden. Lange perioden van droog weer kunnen later in de zomer van invloed zijn op de opbrengst. Dankzij een droge februari konden de telers hun vroege gewassen poten en dankzij de regen die later in het jaar viel, konden de telers hun vroege oogst binnenhalen.

Aangezien het droge weer waarschijnlijk zal aanhouden, zal de belangrijkste oogst waarschijnlijk vertraging oplopen. Dat zal volgens Angus Wilson van aardappelproducent Wilson's Country gevolgen hebben voor de consument en de voedingssector.

"De markt is omhooggeschoten omdat er de komende twee of drie maanden niet genoeg aardappelen zijn," zei hij. Hij twijfelt er niet aan dat klimaatverandering een rol speelt. "Het lijkt erop dat het weer nu in een aantal blokken verloopt - het is langere tijd droog, dan weer langere tijd nat. Zonnige perioden afgewisseld met buien zijn perfect voor de aardappelteelt en dat is niet hoe het weer tegenwoordig is."

Bron: bbc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.