Henk van der Meij, Hars&Hagebauer

"Grote politieke onrust in Senegal zorgt voor veel vraagtekens bij start mangoseizoen"

Tholen - De afgelopen weken verliep de mangomarkt voorspoedig. "West-Afrika had een zeer beperkt aanbod, onvergelijkbaar met andere jaren", blikt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer terug. Met het Senegal-seizoen in aantocht zorgt de sociale onrust echter voor paniek.

Aanhangers van oppositieleider Ousmane Sonko gingen donderdag in verschillende steden de straat op, nadat hij tot twee jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Inmiddels zijn er al zeker vijftien doden gevallen. "De opstand is groot. Het gaat wel om de 'Caroline van der Plas van Senegal' en dat kan best consequenties hebben de komende tijd", verwacht Henk.

De importeur is in nauw overleg met zijn leveranciers, maar vooralsnog is het een groot vraagteken hoe het seizoen eruit zal gaan zien. "Een leverancier meldde al dat hij niet bij zijn spullen kon komen. Ook de fytosanitaire dienst kon haar werk niet doen. Al met al erg spannend, want al de dozen en voorschotten zijn al wel die kant op en het is een relatief kort seizoen."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)180 745100
Henk@harshagebauer.nl     
www.themangospecialist.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.