Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karl Eschenbach GmbH

"Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"

Biologische aubergines zijn het hele jaar door te vinden bij het bedrijf Karl Eschenbach GmbH, zoals directeur Mariano Thanner ons vertelt. Hij betrekt het product uit Duitsland en Spanje, hoewel hij op dit moment vooral producten uit Italië aanbiedt. "De prijzen zijn veel hoger dan vorig jaar. Dit komt voornamelijk door de droogte. Door de overstromingen en wateroverlast in Italië zijn sommige oogsten verloren gegaan, bijvoorbeeld in de regio rond het Gardameer. In het marktstadje Lana, waar wij biologische appels vandaan halen, lag 20 cm hagel op de grond."


Mariano Thanner en Shams Ur Rehmann

Verminderde kwaliteit
Thanner beschrijft de kwaliteit van de aubergines als 'middelmatig'. "De houdbaarheid is aangetast door de hoge luchtvochtigheid. Dit zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor ongeveer 80% van alle groente- en fruitproducten. Er zijn zeker tekorten te verwachten voor sommige producten, zoals aardbeien. Hierdoor zullen de prijzen weer sterk stijgen. We moeten immers ook de marges terugverdienen die we zijn kwijtgeraakt." 

"Er is altijd vraag naar aubergines," zei hij. "We verkopen deze nu alleen hier in de winkel. Tot onze klanten behoren restauranthouders, wekelijkse markthandelaren, groothandelaren, enz. in heel München, Ingolstadt, Innsbruck en zelfs Salzburg." Naast aardbeien en asperges zijn tomaten en komkommers de populairste producten. 


Andere producten van het biologische bedrijf Karl Eschenbach GmbH

De prijzen zijn sterk gestegen
De prijs van sla is ongeveer een derde, zo niet het dubbele, duurder dan vorig jaar, zei hij. "Duitse biologische komkommers kosten momenteel 17,00 euro voor twaalf stuks, Spaanse producten 9,00 euro. Koolrabi uit Italië kost 0,90 euro, terwijl Duitse koolrabi 1,50 euro per stuk kost. We verkopen iets minder omdat de schoolkantines bij deze prijzen afhaken." Daarnaast krijgt hij momenteel te weinig sla en komkommer binnen.

Momenteel biedt het bedrijf ook biologische peren en grapefruit uit Argentinië aan. "De prijzen liggen 50 procent hoger dan normaal. Dit komt door de gestegen transportkosten. Kleinere bestellingen betekent minder korting. Artikelen zoals mierikswortel moeten we laten vallen vanwege de hoge verzendkosten." 

Mariano Thanner werkt al 34 jaar op de groothandelsmarkt in München en specialiseerde zich zeven jaar geleden in biologische artikelen. "Daarvoor leverde ik voornamelijk aan de horeca. Toen deze winkel vrijkwam, heb ik hem overgenomen. Ik zou blij zijn als ik meer personeel kon vinden. Met uitzendbureaus te werken heeft geen zin, want die rekenen soms schrikbarende prijzen die onaanvaardbaar zijn."

Voor meer informatie:
Mariano Thanner
Karl Eschenbaum GmbH
Großmarkthalle 2
Stand 25-26, 45-46
Schäftlarnstr. 10
D-81371 München, Duitsland
Telefoon: +49 89 74 66 43 01/02
info@eschenbaum.de
www.eschenbaum.de

Publicatiedatum: