BelOrta verkoopt eerste lokaal geteelde blauwe bessen van 2023

Vanaf vandaag zijn er opnieuw lokaal geteelde blauwe bessen beschikbaar bij BelOrta. Albert en Maarten Royakkers uit Kinrooi teelden deze bessen van de variëteit Duke, die gekocht werden door Fangio Winckels, verantwoordelijke inkoop Belgisch fruit bij Bouvry NV. Met deze primeurverkoop is het seizoen van de lokaal geteelde bessen helemaal van start gegaan, zo meldt BelOrta.

"De wereldwijde teelt van blauwe bessen neemt enorm toe, maar ook hier in België teelt men reeds een aantal decennia blauwe bessen. De populariteit ervan hoeft ook niet te verbazen, we eten ze dan ook op elk moment van de dag: van bij het ontbijt tot in het avondmaal, als snack maar tegenwoordig gebruiken we ze ook in aperitieven en cocktails."

"De keuze voor deze superfood is bovendien logisch: blauwe bessen zitten boordevol mineralen, anti-oxidanten, vitamine K en ze hebben gemiddeld meer voedingsvezels dan andere fruitsoorten, wat ervoor zorgt dat ze de ideale gezonde snack zijn."

Een combinatie van meerdere variëteiten en verschillende teeltsystemen zorgt ervoor dat de productie gespreid kan worden over een langere periode. Dankzij deze oogstspreiding kan BelOrta blauwe bessen aanbieden vanaf vandaag tot en met begin november. "Mooie gezonde blauwe bessen kan je herkennen aan hun waslaag die een mooi witte waas geeft op de vrucht."

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be   
www.belorta.be      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.