100 mln omzet

Fusie nieuwe fruithandelaar SGA Group een feit

SG Alimentación-Southgreen (SGA) wordt omgedoopt tot SGA Group, een samengaan van drie familieteeltbedrijven die de afzet onder dezelfde structuur organiseren.

Het project bestaat uit ruim 600 hectare citrus-, steenfruit- en zachtfruitteelt met een productie van ongeveer 30.000 ton, 3 ultramoderne verwerkingscentra, 2 distributiecentra, van waaruit geleverd wordt aan alle delen van Spanje en Portugal, en een omzet van meer dan € 100 miljoen. 

Na meer dan 10 jaar ervaring te hebben opgedaan met verkoop aan de Europese retail, werd de groep opgericht in Sevilla met de idee om in Spanje en Portugal de kwaliteit te brengen die ook in andere landen werd geleverd, onder meer door rasseninnovatie en geavanceerde logistiek. Vanuit de kantoren en distributiecentra in Sevilla en Barcelona worden de Spaanse en buitenlandse klanten bevoorraad. De export is goed voor 30% van de omzet, met vooral verzendingen naar Duitsland. 

"Na deze eerste tien jaar zijn we van start gegaan met de tweede fase van het project, namelijk de integratie van onze belangrijkste teeltbedrijven met wie we al die tijd zij aan zij hebben gewerkt. De afzet zal gebeuren onder dezelfde commerciële structuur om ons aan te passen aan de nieuwe regels qua kwaliteit en duurzaamheid. Onze klanten zullen jaarrond worden bediend", zegt Gonzalo Liñán, algemeen directeur van SGA Group. 

"De drie belangrijkste productlijnen zijn citrus, steenfruit en zachtfruit. Met deze eerste integratie hebben we de uitgebreide ervaring van drie teeltbedrijven die voor 100% in familiebezit zijn", zegt Gonzalo Liñán.

De citrusteler binnen het project is Mariano Sáez MK, teler van sinaasappelen, clementines en citroenen. “Dit bedrijf uit Torregüera (Murcia) is een referentie in de sector en in 2018 was het de eerste teler die het hele jaar door Spaanse citroenen aanbood", benadrukt hij.

Het steenfruit komt van Explum, een coöperatie uit Extremadura die perziken, nectarines en vooral pruimen levert. Het bedrijf levert op de binnenlandse markt en exporteert naar andere Europese landen, Canada, Midden- en Zuid-Amerika, India, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. 

Tierras del Condado zal het zachtfruit leveren. "Met een uitgebreide ervaring van de oprichter en de energie van de tweede generatie wordt vanuit de faciliteiten in El Rocío en meerdere teeltlocaties in de provincie Huelva de beste rassen van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen op de markt gebracht. Naast de focus op de Engelse en Scandinavische markt richt het bedrijf zich nu ook op de rest van Europa en vooral op de binnenlandse markt", zegt Gonzalo Liñán.

"SGA Group is de volgende stap in een gemeenschappelijk project dat voor de volle 100% uit familiebedrijven bestaat. Het doel is om jaarrond de beste service aan onze klanten, rasseninnovatie, duurzaamheid en kwaliteit te bieden. Op korte termijn zullen nieuwe en interessante projecten worden aangekondigd. Voor ons is de toekomst alvast begonnen", besluit de CEO. 

Voor meer informatie:
Gonzalo Liñán
SGA Group
C/ Mosaico 18
41703 Dos Hermanas (Sevilla) - Spanje
gl@southgreen.es
southgreen.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.