Balle Bros

Beter rendement, maar kleinere oogst Nieuw-Zeelandse uien

De Nieuw-Zeelandse uienoogst was op tijd klaar en het grootste deel van de seizoensuitvoer is verscheept. Het planten is begonnen voor het nieuwe seizoen, zij het met enige vertraging door het natte weer.

"Vorig jaar was het groeiseizoen bijzonder moeilijk: het gebrek aan zonneschijn en de lange natte periodes hadden een negatieve invloed op de opbrengst op het Noordereiland, zowel wat de grootte als de kwaliteit van de uien betreft. Het Zuidereiland had een zeer goed jaar qua opbrengst per hectare en uienkwaliteit", verklaart Simon Vale van Balle Bros.

De mondiale uienmarkt was dit jaar zeer kort, wat een positieve invloed had op de afzet.

"De opbrengsten waren dit jaar beter door het uientekort. De kosten van de teelt zijn echter aanzienlijk gestegen en de opbrengsten zijn verminderd, zodat een hoger rendement nodig was om het bedrijf levensvatbaar te houden."

Nieuw-Zeelandse uien kregen onlangs toegang tot Thailand, maar Simon zei dat de NZ-prijzen helaas te duur waren en dat de kopers in plaats daarvan goedkopere uien uit China en Australië haalden.

De best presterende markten voor Nieuw-Zeelandse uien waren Europa, Indonesië en Taiwan.

De export tot nu toe in 2023 (103.000 ton) is iets meer dan op hetzelfde moment in 2022 (91.000 ton), maar aanzienlijk minder dan in 2021 (138.000 ton).

Voor meer informatie:
Simon Vale
Balle Bros. Exports Ltd.
Tel: + 64 9 2370898
simon.vale@ballebros.co.nz
www.ballebros.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.