Earthodic maakt papieren verpakkingen sterker en beter recycleerbaar

Het in Brisbane gevestigde bedrijf Earthodic is erin geslaagd een innovatieve coatingoplossing op biobasis 'Paperbarc' te creëren en heeft onlangs een investering van $1,85 miljoen aangetrokken in een voorinvesteringsronde onder leiding van Tenacious Ventures en Investible.

Het bedrijf gelooft dat Paperbarc zeer geschikt is voor bulk- en secundaire verpakkingstoepassingen in de landbouw- en voedselvoorzieningsketen die waterbestendigheid en duurzame structurele integriteit vereisen, bijvoorbeeld ter vervanging van wasboxen voor groenten, fruit en zeevruchten die in en uit koelcellen gaan.

Het bedrijf merkt op dat Earthodic dankzij deze mijlpalen commerciële hoeveelheden kan aanbieden aan verpakkingsfabrikanten die een 100% biogebaseerde coating willen leveren aan eindgebruikers en helpen bij het behalen van de milieu gerelateerde doelstellingen.

Bron: businessnewsaustralia.com
Foto: Earthodic


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.