via Nederland

Poolse en Spaanse ambtenaren pakken bende op die drugs verborg in AGF-transporten

Wetshandhavers in Spanje en Polen hebben een internationale drugshandelorganisatie opgepakt die ervan wordt verdacht grote hoeveelheden drugs Polen binnen te brengen, verborgen in zendingen groenten en fruit.

In de loop van het onderzoek nam de politie meer dan 260 kilo marihuana, amfetamine en cocaïne in beslag met een totale straatwaarde van ruim 2,9 mln euro.

Op 23 april jl. werd in beide landen een reeks gecoördineerde invallen gedaan, met 14 arrestaties in Polen en 6 in Spanje tot gevolg. Bij deze gelegenheid werd voor meer dan een half miljoen euro aan contanten in verschillende valuta in beslag genomen.

De criminelen smokkelden de drugs in koelwagens van Spanje naar Polen, via Nederland en Duitsland. De steun van Europol was van groot belang voor het welslagen van deze zaak. In het kader van zijn operationele activiteiten kon Europol betrouwbare inlichtingen verzamelen over de activiteiten van deze drugshandelsorganisatie.

Bron: europol.europa.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.