LNV en NVWA op werkbezoek inzake keverproblematiek

Vrijdagmiddag 26 mei 2023 brachten vier medewerkers van LNV en NVWA een werkbezoek aan Proeftuin Randwijk. De NFO had hen uitgenodigd om de omvang van het gewasbeschermingsknelpunt appelbloesem- en perenknopkever te laten zien en oplossingsroutes te bespreken.Onder leiding van Jan Peeters werd op de proeftuin getoond dat door appelbloesem- en perenknopkevers de oogst gereduceerd kan worden naar bijna nul. Daarna ging Herman Helsen van WUR in op de onderzoeksinspanningen om maatregelen te vinden tegen kevers. Onderzoeken in voorgaande jaren naar feromonen en naar natuurlijke vijanden gaven geen aanknopingspunten voor een gerichte plaagbeheersing. De huidige onderzoeksinspanning is gericht op het tegengaan van overwintering. Deze richting is nog niet praktijkrijp om daarmee de populatie van de appelbloesemkever te kunnen verlagen.
Jaco van Bruchem van de NFO gaf een overzicht van het afnemende gewasbeschermingsmiddelenpakket in de afgelopen jaren. Ook werd een vergelijking gemaakt tussen de toelatingen om kevers te bestrijden in Duitsland en België en hetgeen beschikbaar is in Nederland.

Benadrukt is dat de gewasbeschermingsmiddelen waarvoor de NFO een vrijstelling heeft aangevraagd zowel in België als in Duitsland reguliere toelatingen hebben.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.