Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar

Vandaag, op 1 juni bestaat het eerste 100% pure en versgeperste natuurtroebele vruchtensap van Nederland dertig jaar. Dat wordt gevierd met een speciale Flevosap Appel jubileumeditie waarmee het dertig jaar geleden allemaal begon. Ruim een heel jaar lang, van juni 2023 tot en met juni 2024 geeft een unieke actiecode op de dop kans op fantastische prijzen met een Flevolands tintje. Een QR-code op het etiket leidt naar een aparte webpagina met extra informatie en natuurlijk om te checken wie in de prijzen zijn gevallen: https://30jaar.flevosap.nl/coming-soon/ 

Diverse compleet verzorgde weekendovernachtingen bij EuroParcs Zuiderzee, helikoptervluchten vanuit de boomgaarden, boomgaardlunches met alles erop en eraan, familietickets voor Walibi Holland en nog veel meer. Dat is allemaal te winnen via de speciale QR-code en link op de dop van de speciale Flevosap Appel jubileumeditie. Bovendien is dezelfde actiecode goed voor maar liefst dertig procent korting op een toegangskaartje van attractiepark Walibi Holland. Kortom, de verjaardag van Flevosap wordt een feestje voor álle fans van het sap waar je al dertig jaar de smaak ziet zitten.


Flevosap Appel jubileumeditie

Flevolandse prijzen
“Wij vinden dat je een feestje niet in je eentje moet vieren”, vertelt marketingmanager Jorn de Beer. “Daarom nodigen we op deze manier heel Nederland uit op ons Flevolandse feestje. Bovendien zijn we reuzetrots op onze afkomst: Flevoland, Biddinghuizen om precies te zijn. Om die reden werken we voor al onze jubileumprijzen samen met Flevolandse ondernemers. Zo laten we ook meteen zien hoe leuk en veelzijdig Flevoland is.” Flevoland is namelijk ook een van de duurzaamste, zo niet dé duurzaamste provincie van Nederland. Bijvoorbeeld als koploper op het gebied van windenergie. Meer dan zeshonderd windmolens leveren samen ongeveer een kwart van alle Nederland windenergie op land. De Beer: “Duurzaam ondernemen staat nu overal hoog op de agenda om bij te dragen aan een toekomstbestendige wereld, maar Flevosap werkt al vanaf de eerste dag in een nagenoeg gesloten kringloop waarin nauwelijks iets verloren gaat. Zelfs de droge pulp die overblijft na het persen zit nog vol nog waardevolle voedingsstoffen en is uitermate geschikt als veevoer. Koeien smullen er heerlijk van en wij hebben hierdoor geen fruitafval.”

Pionier in Nederland
Flevosap was pionier met natuurtroebel appelsap en werd al snel populair, zo vertelt eigenaar Wyno Vermeulen: “Mijn ouders Rob en Lies Vermeulen hadden een zogeheten venterij: met totaal acht busjes bezorgden ze in de polder aan huis appels, aardappels en groente van eigen grond. In Zwitserland maakten ze kennis met natuurtroebel appelsap en zagen direct een kans om ook de lekkere smaak van hun niet helemaal ‘perfecte’ appeltjes op een waardevolle manier te benutten. Volledig onbewerkt, dus zonder toegevoegde suikers. De vele klanten die we in die tijd al beleverden, wilden ook wel zo’n flesje proberen. En daarna ging het hard. Albert Heijn in Lelystad was het eerste verkooppunt, en daar was dit unieke product meteen een hardloper. Ik denk dat mijn vader wel elke supermarktwinkel van alle merken heeft bezocht om Flevosap zo bekend te maken als het nu is. En nog steeds lopen mijn ouders regelmatig een rondje door ons familiebedrijf waar we zelf persen en afvullen.”


Directeur Wyno Vermeulen met zijn ouders ouders Rob en Lies Vermeulen

Beste fruit
Appelsap is heel lang de enige variant geweest. Inmiddels zijn er zo’n twintig met onder meer diverse dubbelsmaken en de seizoensvariant Flevosap Winteravond. Allemaal met onveranderd dezelfde receptuur om de volle, zongerijpte smaak te bewaren van het fruit. De familie Vermeulen weet namelijk als geen ander waar Abraham het beste fruit vandaan haalt. Namelijk voor een deel van geselecteerde boomgaarden in Flevoland, op een tikkeltje zilte bodem van de voormalige Zuiderzee. Aangevuld met fruit uit boomgaarden van andere kwaliteitstelers buiten Flevoland (en voor sinaasappel, ananas en perzik buiten Nederland).

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: