Bulgarije importeert in twee maanden meer dan 55.000 ton groenten en 66.000 ton fruit

Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar importeerde Bulgarije meer dan 55.000 ton groenten. In dezelfde periode bedroeg de invoer van fruit in Bulgarije bijna 66.000 ton. In deze eerste twee maanden van het jaar steeg de invoer van groenten met bijna 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging was vooral te danken aan meer invoer van aardappelen, uien, tomaten, komkommers en bloemkool.

Tegelijkertijd was er een daling van de invoer van kool, radijs en sla. Volgens de gegevens werd bijna 75% van alle invoer van fruit in de eerste twee maanden van 2023 gevormd door citrus en bananen. Appelen hebben met 12 procent ook een aanzienlijk aandeel van alle geïmporteerde vruchten.

Meer dan 7.000 ton groenten en bijna 16.000 ton fruit werden in de periode januari-februari van dit jaar uit Bulgarije geëxporteerd.

Bron: novinite.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.