Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keuringsdienst van Waarde onderzoekt aardappel

"Vastkokend of kruimig: zijn alle aardappelen uit de supermarkt hetzelfde?"

Het zit in de aard van de aardappel: dat je er vele kanten mee op kan. Van bakken tot prakken, poffen tot koken. Te complex, vonden de supers en nu zetten ze groot op de zak welke knol je moet kopen voor welk kunstje. Maar wat voor aardappels zijn dat dan? De Keuringsdienst van Waarde onderzocht het in haar laatste aflevering. 

"Maar hoewel het nu lijkt alsof er meer aardappelsoorten dan ooit tevoren zijn, is het tegenovergestelde waar. De piepers in verschillende zakken lijken verdacht veel op elkaar. En dat klopt. Het blijkt vaak om precies hetzelfde aardappelras te gaan: de Jazzy. Op de zakken pronken dus vele gebruiken, maar in de zakken weinig pieperdiversiteit."

Bekijk hier de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde

Publicatiedatum: