Voedselinflatie vertraagt in mei, maar stijgt nog steeds met 15,4%

Italië: Maiora Despar Centro Sud opent 40 nieuwe winkels
Grootschalige regionale retailer Maiora Despar Centro Sud wil in 2023 meer dan 70 winkels openen en bestaande winkels renoveren, meldt het dagblad Il Sole 24 Ore. Het bedrijf investeert dit jaar meer dan € 20 mln van de € 100 mln die in het bedrijfsplan voor 2021 tot 2025 is voorzien. Het plan voorziet in de opening van 40 nieuwe winkels, zowel direct als indirect beheerd en de renovatie van 32 winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Spaans ontbijt wordt gezonder, blijkt uit onderzoek van Nestlé
In de afgelopen tien jaar is het ontbijt de maaltijd die in Spanje het meest is veranderd, omdat meer mensen kiezen voor fruit in plaats van koekjes en gebak, zo blijkt uit een door Nestlé gepubliceerde studie. De fruitconsumptie bij de eerste maaltijd van de dag is gestegen tot 20% van 7% tien jaar geleden.
Bron: esmmagazine.com 

Deense Salling Groep rondt proef met discountwinkel 'Basalt' af
De Deense Salling Group heeft gezegd dat het niet van plan is door te gaan met zijn Basalt discountwinkel, waarmee een einde komt aan een proef die in de herfst van vorig jaar begon.
Bron: esmmagazine.com 

Spanje: Bene Bono haalt € 7 mln op en neemt stelling tegen voedselverspilling nu het zich in Barcelona vestigt
Bene Bono, de startup die bio-groenten en fruit redt dat door grote supermarkten om esthetische redenen wordt geweigerd, begint zijn activiteiten in Barcelona nadat het met succes een aanzienlijk bedrag aan financiering heeft opgehaald. Met een indrukwekkende investering van € 7 mln gaat Bene Bono het probleem van voedselverspilling rechtstreeks aanpakken. Het primaire doel van het bedrijf is het redden en hergebruiken van meer dan 7 ton onvolwaardige groenten en fruit per week, om zo bij te dragen aan de vermindering van onnodige voedselverspilling.
Bron: eu-startups.com 

Kosten van levensonderhoud: Voedselinflatie vertraagt in mei, maar stijgt nog steeds met 15,4% j-o-j
Uit onderzoek van het British Retail Consortium (BRC) en Nielsen blijkt dat de voedselinflatie in het jaar tot mei met 15,4% is gestegen. Helen Dickinson, CEO van de groep, zei dat er reden was om aan te nemen dat de voedselinflatie "misschien zijn hoogtepunt bereikt". Volgens haar is de vertraging waarschijnlijk het gevolg van het feit dat de lagere energie- en grondstofkosten beginnen door te werken in lagere prijzen voor sommige basisproducten, zoals boter, melk, fruit en vis.
Bron: news.sky.com 

Britse Asda koopt EG-tankstations in een deal van € 2,7 mld
De Britse retailer Asda heeft verklaard dat het het grootste deel van de activiteiten van EG Group op het gebied van tankstations in het Verenigd Koninkrijk en Ierland overneemt om zijn intrede in de gemakssector te versnellen. Zo ontstaat een bedrijf met een gecombineerde omzet van bijna € 34 mld. Asda, de op twee na grootste Britse retailer en EG zijn beide in handen van de broers Zuber en Mohsin Issa en de private-equitygroep TDR Capital. De eenheid van ongeveer 350 tankstations en meer dan 1.000 food-to-go locaties wordt gewaardeerd op € 2,5 mld.
Bron: reuters.com 

Maxima Group heeft financieringsovereenkomsten gesloten voor een totaalbedrag van € 100 mln
Maxima Grupé deelt mee dat zij financieringsovereenkomsten heeft gesloten voor een totaalbedrag van € 100 mln. De overeenkomsten zijn gesloten met AB SEB bankas en Skandinaviska Enskilda Banken (€ 50 mln) en Swedbank (€ 50 mln). Volgens Agnė Voverė, CEO van Maxima Grupé, blijft de hoofdrichting van het bedrijf de ontwikkeling van door de groep beheerde retailketens in Polen en Bulgarije.
Bron: globenewswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.