Egyptische knoflook concurrerender ondanks hogere prijzen

In Egypte is het knoflookseizoen aan de gang, waarbij de vraag groter is dan het aanbod en de prijzen stijgen, maar volgens Ralph Nakhal van de Egyptische teler Tomna is het product concurrerender dan dat van andere landen van oorsprong.

"We zitten momenteel midden in het exportseizoen voor verse knoflook, we voldoen aan alle bestellingen en werken aan onze programma's. We zijn ook begonnen met het verzenden van gele en rode uien," zei Ralph.

"We doen het erg goed op de noordelijke, centrale en zuidelijke Amerikaanse markten, maar de vraag vanuit Australië is trager. Ik denk dat de trage markten zich snel zullen herstellen vanwege de situatie met alle concurrerende origines."

Sinds het begin van het seizoen zijn de prijzen al hoger dan vorig jaar, maar ze blijven stijgen door de sterke vraag. Ralph: "Tot nu toe zijn de prijzen voor lokale uien en knoflook de afgelopen maand gestegen, wat voor onrust op de markt heeft gezorgd. De prijzen zijn sterk gestegen omdat de vraag naar knoflook en uien groter was dan het aanbod. Nu zien we dat de prijzen zich stabiliseren, maar we weten nooit wat de komende weken zullen brengen."

Toch blijft Egyptische knoflook concurrerend door de stijgende prijzen in andere landen, voegt Ralph eraan toe: "De prijzen van Chinese knoflook stijgen ook, wat ons een prijs- en kwaliteitsvoordeel geeft om te concurreren op vele markten zoals Brazilië, de VS, Canada en vele andere."

Samen met de prijzen gebruiken Egyptische exporteurs kwaliteit als hefboom voor de concurrentie, aldus Ralph. "Egyptische knoflook is zeer concurrerend op internationale markten omdat veel exporteurs zich concentreren op kwaliteit, waardoor het Egyptische product een goede voorsprong heeft op Spaanse of Mexicaanse knoflook," besluit Ralph.

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Tel.: +20 100 2717 275
ralph@tomna.farm 
www.tomna.farm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.