Bloemkool (+54%) grote stijger

Boodschappen in half jaar nog altijd duurder, maar stijging vlakt af

De prijs van basisboodschappen steeg in een half jaar tijd met gemiddeld 15%. Het gaat dan bijvoorbeeld om groenten en aardappelen. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Vooral bloemkool (+54%) werd fors duurder. Wel lijkt de ergste stijging achter de rug en zijn er zelfs wat prijsverlagingen te zien.
 
Met name in december 2022 en januari 2023 stegen de prijzen hard. Toen verhoogden supermarkten per dag de prijs van gemiddeld 150 producten. Vanaf februari 2023 werden er minder prijsverhogingen doorgevoerd en waren er ook weer wat meer prijsdalingen te zien. Zo steeg de prijs van een liter zonnebloemolie het afgelopen jaar van €1,99 naar €3,99 om vervolgens weer te dalen naar €3,09.

Goedkoopste en duurste supermarkt
Voor de prijspeiling inventariseerde de Consumentenbond de prijzen van ruim 100 basisboodschappen bij 14 supermarktketens. Daarbij werd gekeken naar het budgetmerk en als dat niet aanwezig was, het huismerk. Dirk is wederom de goedkoopste supermarkt voor basisboodschappen. Consumenten betalen hier gemiddeld 11% minder voor basisproducten dan het gemiddelde van alle supermarkten. Spar is de duurste supermarkt, basisproducten zijn hier 20% duurder dan gemiddeld.

Bron: Consumentenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.