Egyptische rode uien tot half juni op markt

De beste samenwerkingen zijn vaak degene die je niet direct verwacht. Dat heeft ook Igor Tasso ondervonden, een handelaar die voornamelijk actief is in Italië en Europa en die vóór dit seizoen nog nooit met Egyptische uien had gewerkt. 

"De situatie op de uienmarkt is momenteel buitengewoon moeilijk. Dankzij de samenwerking met een Italiaanse handelaar die de Arabische markt goed kent, met Prime, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in import/export en geleid door Ismail Osama en zijn partner Magdy Mohammed, en Golden Apple en Greenya, twee Egyptische telers, vermarkten we twee containers Egyptische rode uien per week op de Italiaanse markt", vertelt Tasso.

"Het kaliber van de bollen is middelgroot. Hoewel het niet precies de maat is waar de meeste vraag naar is op de Italiaanse markt, zijn de klanten, gezien het schaarse lokale aanbod, er toch tevreden mee. Egyptische telers passen zich elk seizoen iets beter aan de Europese en Italiaanse normen aan. De kwaliteit van de uien verbetert dan ook merkbaar", vervolgt Tasso.

De Italiaanse handelaar wijst naar Nederland als de grootste concurrent. "Maar de prijzen die Nederlandse handelaren vragen zijn erg hoog en daarom halen Egyptische uien het meestal in de onderhandelingen. Het aanbod van Italiaanse rode uien is op dit moment erg schaars, wat natuurlijk ook een element is dat de import uit Egypte bevordert."

De Egyptische rode uien zijn nog twee weken beschikbaar. "De laatste lading staat gepland voor 9 juni. Daarna zal ik mij toeleggen op het watermeloenenseizoen in Noord-Italië en het Nederlandse perenseizoen", besluit Tasso.

Voor meer informatie:
Igor Tasso
Tasso Igor Import-Export
Rovigo (Italië)
Tel: +39 3666713011 / +39 3495397149
igortasso82@gmail.com / tassoigorfruit@gmail.com
www.igortasso.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.