Italiaanse groenteoogst lijdt onder slecht weer

Voor de tuinbouw in Emilia-Romagna is het een rampjaar: eerst droogte, dan vorst, daarna overvloedige regen met hagel en ten slotte overstromingen. "Het slechte weer dat dagenlang het hart van onze regio tot aan de kuststreek trof, heeft enorme schade aangericht aan de tuinbouw", schrijft teelt- en handelsbedrijf Sipo in een verklaring.

"De opbrengst per hectare in de getroffen gebieden is veel lager dan gebruikelijk. Dat heeft natuurlijk een impact op de inkomsten van de telers. Selderij weegt bijvoorbeeld met moeite 500 gram per plant, terwijl het normaal gesproken 1 à 1,2 kg weegt. En de gewassen die het hebben overleefd, lopen nu het risico te stikken door het teveel aan water."

"In extreme gevallen zijn hele percelen van Sipo vernietigd, zoals sommige teeltlocaties voor aromatische kruiden. Met name de droogte van afgelopen winter met hoger dan gemiddelde temperaturen en de daaropvolgende onophoudelijke regens veroorzaakten een regelrechte ramp op de percelen met seizoensgewassen."

"Vanwege deze rampzalige gebeurtenissen is de productbeschikbaarheid momenteel lager dan de vraag van klanten met wie vooraf geen aankoopplan is ondertekend. Deze overstroming heeft heel Romagna hard getroffen, maar zoals steeds zijn we allemaal vastbesloten om snel weer op te krabbelen."

Voor meer informatie:
Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: +39 (0)541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.