Nieuwe kwaliteitscertificering voor Oekraïense aardappelen

Oekraïne heeft een nationale norm voor consumptieaardappelen ontwikkeld en ingevoerd. De voorschriften zullen met ingang van 1 juni worden toegepast overeenkomstig het besluit van het Oekraïense centrum voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor normalisatie en kwaliteitscertificering.

Volgens de nieuwe norm worden aardappelen in Oekraïne op basis van het tijdstip van de oogst ingedeeld in de categorieën vroeg en laat. Bovendien zal de kwaliteit van de aardappelen worden ingedeeld in drie klassen: extra, klasse 1 en klasse 2. Aardappelen zullen ook worden ingedeeld in gewassen of ongewassen op basis van hun bestemming. Ook worden in de nationale norm essentiële kenmerken en normen voor aardappelen gespecificeerd op basis van ras.

Vermeldenswaard is dat volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) de Oekraïense aardappelen, die mogelijk uit Oekraïne kunnen worden uitgevoerd, momenteel niet voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Europese Unie (EU) of zelfs de markten van landen die vroeger deel uitmaakten van de USSR.

bron (Oekraïens): delo.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.