"Herstelt de Franse biologische sector zich?"

Hoewel de situatie voor biologische aardbeien vorig jaar bijzonder ingewikkeld was, lijkt het er dit jaar op dat alle parameters nu aanwezig zijn om het seizoen wél succesvol te laten verlopen. "We zijn het nieuwe seizoen op 20 maart begonnen en hebben nog drie weken om te oogsten. De weersomstandigheden waren gunstig, zonder hittegolven die de planten of de goede kwaliteit van de aardbeien aan hebben getast zoals dat vorig jaar het geval was. Het is ons zelfs gelukt om de goede kwaliteit het hele seizoen vast te houden", vertelt sales manager bij Biogaronn Vanessa Bersuat.

23% meer afzet dit jaar
Ook wat betreft de afzet van de aardbeien was het seizoen een succes. "De handel is gedurende het hele seizoen heel vlot verlopen. We hebben 5 ton meer aardbeien verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. We zitten nu op iets meer dan 22 ton en zijn pas 2 maanden bezig. We hadden iets grotere partijen aardbeien en hebben nieuwe markten opgezet, maar wat ons ook erg geholpen heeft bij het stimuleren van de verkoop was het feit dat we met onze klanten allerlei acties hebben georganiseerd, bijna wekelijks. Zelfs uit de prijs die voor onze aardbeien is betaald, viel op te maken dat de aardbeien veel beter worden gewaardeerd."

Dynamischer biologische verkoop en beter handelsverkeer
De biologische sector kende de laatste tijd veel onrust, maar het lijkt erop dat het eindelijk beter gaat. "De biologische verkoop is sinds het begin van het jaar duidelijk een stuk dynamischer dan vorig jaar. Ondanks de economische context trekt de verkoop dus weer aan. Dat onze verkoopaantallen in de gespecialiseerde winkels zijn gestegen, is geheel in overeenstemming met de feedback die we van onze klanten krijgen. Dat er meer mensen in de winkels komen dan vorig jaar, wijst erop dat de markt eindelijk weer enigszins in balans raakt. Misschien hadden we een punt bereikt waarop iedereen op biologische wijze is gaan telen en is de markt verzadigd geraakt. Misschien worden de zaken nu op orde gebracht door de handelaren en kunnen we al concluderen dat de 'oldtimers' en de 'hardliners' degenen zijn die de crisis zullen overleven."

De komende seizoenen zien er veelbelovend uit
Na de aardbei zal Biogaronne nog tal van andere producten aan gaan bieden. Daartoe behoren de nieuwe rode kool, de nieuwe prei, waarvan de oogst deze week is begonnen, sperziebonen, boterbonen en platte bonen. Daarnaast staan we op het punt een lekker lang seizoen te starten voor de Noa komkommers, die zal lopen van juni tot oktober. Al deze nieuwe seizoenen verlopen tot dusver goed. "Wat de teelt betreft hebben we totaal geen problemen ondervonden. Voorheen maakten we nog weleens de fout dat we iets te vroeg met het seizoen begonnen, maar dit jaar liggen we precies op schema."

Voor meer informatie:  
Vanessa Bersuat - Sales Manager
Biogaronne
Romas RD 13, 47130 Port-Saint-Marie, Frankrijk
Tel. : +33 (0)5 53 98 39 10
v.biogaronne@orange.fr
http://biogaronne.info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.